19 / 04 / 2024

Reel sektörün dönüşümü paketi

Reel sektörün dönüşümü paketi

Reel sektörün dönüşümüyle ilgili 25 paketin 9'unu açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu 8 paketi daha açıklayacak. Pakette sosyal destekler yer alacak. Dar gelirlilerin konut sahibi olmaları kolaylaşacak, tasarruf artırılacak, israf önlenecek

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Otomobil piyasası görünümü: Reel fiyatlar düşmeye devam ediyor!

Sahibinden.com ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ Raporuna Göre; otomobil piyasasında reel fiyatlar düşmeye devam ediyor.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

ATO Başkanı Gürsel Baran: Reel sektörün mavi ve beyaz yakalı işçi bulamama sorunu var!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada reel sektör olarak dile getirdikleri ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorununun bulunduğunu kaydetti.

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Bayram öncesi reel sektör tıkandı! Nakit sıkıntısı had safhaya ulaştı! Finansman krizi kapıda!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Türkiye buruk bir bayrama hazırlanırken, bayram öncesinde reel sektörün nakit sıkışıklığı ise had safhada. İşletmeler, bankaların seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle faizi yükseltip vadeyi kısaltmasına rağmen kredi kullandırmadığından dert yanıyor.

Reel sektörün finansal risklerine dikkat! Şartlar böyle giderse şirketler küçülmek zorunda kalacak!

Seçim öncesi ekonomideki tablo hiç de iç açıcı değil. Başta KOBİ’ler olmak üzere şirketler yüksek kredi maliyetleri nedeniyle finansmana erişmekte sıkıntı yaşarken, yurt içi ve yurt dışı konjonktürün iyileşmemesi halinde reel sektörü zor günler bekliyor.

Gayrimenkul sektörü dipten dönüş sinyalleri veriyor!

Cushman - Wakefield Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2022 Yıl Sonu Raporu yayımlandı. Söz konusu raporda gayrimenkul sektörünün dipten dönüş sinyalleri verdiği belirtildi. İşte o rapor...

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü canlandırdı!

Merkez Bankası’nın öncülüğünü yaptığı düşük faiz ortamı, konut sektörünü canlandırdı. İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Merkez Bankası’nın faiz hamleleri başta olmak üzere, gayrimenkul sektörü ile tüketicisinin lehine yönelik adımların sektör güvenini tazelediğini vurguladı...

Reel sektörün dönüşümü paketi Haberi

Reel sektörün dönüşümü paketi


Reel sektörün dönüşümüyle ilgili 25 paketin 9'unu açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomiyle ilgili yeni müjdeler içeren 8 paketi daha açıklayacak. Makro ekonomik dönüşümü içeren pakette sosyal destekler de yer alacak. Buna göre, vergi sistemi tasarrufu özendirecek şekilde yenilenecek, ÖTV'ye tabi listeler gözden geçirilecek, iş ve yatırım ortamı iyeleştirilecek, tasarrufu artırıp, israfı önleyecek adımlar atılacak, üretim verimliliği artırılacak. 


Hükümet, bugüne kadar yapılan en kapsamlı ekonomi planı kapsamında reel sektörün güçlendirilmesi, insani kalkınma ve sosyal yatırım başlıklarında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Gözler, Başbakan Davutoğlu'nun, "Ekonomiyle ilgili daha sık müjdeler vereceğiz ve 8 paketi daha ilan edeceğiz" dediği reform paketine çevrildi. Kalkınma Bakanlığı'nın hazırlıklarını yürüttüğü paketin önemli bir ayağını vergi sisteminde tasarrufu özendirecek adımlar içeriyor. 


Kredilerdeki vergi istisnaları sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate...