19 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'ni açıyor!

Başbakan Erdoğan, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'ni açıyor!

Ataşehir'de Mimar Sinan anısına klasik Osmanlı mimari geleneğine uygun olarak inşa edilen Mimar Sinan Camii, bugün ibadete açılıyor



Ataşehir'de Mimar Sinan anısına klasik Osmanlı mimari geleneğine uygun olarak inşa edilen Mimar Sinan Camii, bugün ibadete açılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışına katılacağı cami, 42 metre kubbe yüksekliğine sahip. 72 metre yüksekliğinde 3 şerefeli 4 minaresi bulunan camide 10 bin kişi namaz kılabiliyor. 


Camii, merkezî kubbe etrafında altı yarım kubbeli mimarisiyle ön plana çıkıyor. Mimar Sinan Camii, ibadethane ve avlu alanlarının altında konferans salonu, eğitim odaları, satış birimleri, bay-bayan tuvaletleri, abdesthaneler ve yaklaşık 270 araç kapasiteli iki katlı otoparkı ve cami katına çıkan 4 adet 15 kişilik asansörleriyle de dikkat çekiyor. İki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan camiyle birlikte 46 bin metrekarelik alana inşa edilen Mimar Sinan Parkı da hizmete açılacak. Mimar Sinan'ı ve yaptığı eserleri tanıtan çini panolarla donatılan parkta süs havuzları, kale, kule ve gemi figürlerinin hakim olduğu 3 adet çocuk oyun alanına ek olarak fitness alanları, koşu parkuru ve bisiklet yolu gibi spor aktivitelerinin yapılacağı güzergahlar yer alıyor.


Geri Dön