28 / 03 / 2024

Başbakan: Olimpiyatlara harcayacağımız parayı spor tesislerine ayıracağız!

Başbakan: Olimpiyatlara harcayacağımız parayı spor tesislerine ayıracağız!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapımı tamamlanan 213 adet spor tesisinin toplu açılış ve amatör kulüplere malzeme dağıtım törenine katıldı. Başbakan "Olimpiyatlara harcayacağımız parayı spor tesislerine ayıracağız" dedi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı spor tesislerinin açılışında, “Bugüne kadar yaptığımız spor tesisleri sayısı 789 adettir. Gençliğimizi olumsuz yerlerden çekip spora nasıl yönlendiririz, bunun düşüncesi içerisinde olduk. Şu anda 25 yeni stat inşa ediyoruz.” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapımı tamamlanan 213 adet spor tesisinin toplu açılış ve amatör kulüplere malzeme dağıtım törenine katıldı. 


Törende konuşan Başbakan, “Beni en çok duygulandıran 2013 yılında tüm amatör kulüplerimize Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vermiş olduğu destektir. Ben de amatör sporculuğumda mahallemdeki Erokspor’dan başlamak üzere daha sonra Camialtı ve İETT’de spor hayatımı devam ettirdim. Şimdi bir arada olmak bize garklı bir duyguyu böyle bir sürprizle yaşamış olduk.” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin spor alt yapısı hakkında bilgi veren Başbakan, “Türkiye sporda giderek büyüyen alt yapıya sahip oluyor. Bu alanda başlı başına bir hamlenin ifadesidir. Bugüne kadar yaptığımız spor tesisleri sayısı 789 adettir. Gençliğimizi olumsuz yerlerden çekip spora nasıl yönlendiririz bunun düşüncesi içerisinde olduk. Şu anda 25 yeni stat inşa ediyoruz. Yüzme havuzları olmayan ilimiz kalmasın diye bugün 48 yüzme havuzuna ulaştık. Bunların bir kısmı olimpik bir kısmı da yarı olimpik. İnşallah statlarımız gibi yüzme havuzlarımız da tamamlanarak hizmete sunacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 150’ye yakın liselerin bahçesinde kapalı spor salonu inşa etti. Bizler bodrum katlarında spor yaptık. Ama şimdi devran değişiyor. Sporcularımızın antrenmanlarını en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak için 15 tane çok üniteli spor salonu yapıyoruz. Bunların altında 8-10 tane daha spor salonu yer alacak. Futbol, Bu ilgiye rağmen ne yazık ki sporcularımız antrenman için uygun alan bulamamakta. 267 futbol sahası inşa edip hizmete sunduk. Buz pateni, tenis kortu, binicilik gibi sporlar için de alanlar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.


“OLİMPİYATLARA HARCAYACAĞIMIZ PARAYI SPOR TESİSLERİNE AYIRACAĞIZ”


2020 Olimpiyatlarına değinen Erdoğan, “2020 Olimpiyatlarını maalesef bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu. Böyle bir olimpiyat İstanbul’a yakışırdı. Dönerken arkadaşlarıma şöyle dedim, bu olimpiyatlara harcayacağımız parayı şimdi tesislerimize ayıralım. İstanbul’da olimpiyat yapılıyormuş gibi değil, Türkiye’nin dört bir yanında yapılıyormuş gibi yapalım.” diye konuştu.


Cihan


Geri Dön