24 / 04 / 2024

Başbakan Tayyip Erdoğan: İstanbul'a Olimpiyat şehri kuracağız!

Başbakan Tayyip Erdoğan: İstanbul'a Olimpiyat şehri kuracağız!

Türkiye'nin lobisini Londra'da Başbakan Erdoğan yaptı... Erdoğan'ın, Rogge'ye, "İstanbul'a nüfusu 1 millyon olan Olimpiyat şehri kuracağız. Olimpiyat sonrası bu alanlar kentsel hizmet alanına dönüşecek" dediği öğrenildi



Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan Türkiye'nin tanıtımını yaparken Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge'yi çılgın proje ile büyülediği ortaya çıktı... 


MUHTEŞEM BİR PLAN! 

Başbakan Erdoğan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jasques Rogge ile açılış günü yaptığı görüşmede İstanbul'da kurulacak olan "Olimpiyat şehrinin" projesini anlattığı ortaya çıktı. Yeni kurulacak olan 1 milyon nüfuslu şehirde Olimpiyat Köyü inşa edileceğini gösteren sunumu gören Rogge, projeye hayran kaldığı belirlendi. Türkiye'yi daha önce ziyaret ettiğini söyleyen Rogge, Başbakan Erdoğan'a Londra'da yapılan bu görüşmenin ardından olimpiyatların İstanbul'a yakışacağını söyledi. Görüşmede olimpiyatların yapılabilmesi için bugüne kadar yapılan hazırlıkların yanı sıra uluslararası ölçekte kurulacak yeni İstanbul Olimpiyat Köyü inşa edileceği net bir şekilde vurgulandı. 700 hektarlık alan içerisinde yapılacak Olimpiyat Köyü içerisinde oyunların yapılacağı sportif merkezler, konaklama alanları ve medya yerleşkesi de yer alacak. Olimpiyatlar sonrasında ise bu alanlar işlevliğini yitirmeyecek. 


MÜTHİŞ DÖNÜŞÜM 

Bu alanlar üniversite ve kentsel hizmet alanlarına dönüştürülecek. 25 bin kapasiteli konaklama alanı ve sosyal hizmet kullanım alanlarının yer alacağı yapılar üniversite ve spor merkezi olacak. 


TÜRKİYE ÇOK CİDDİ!

Erdoğan ile Rogge'nin görüşmesi uluslararası arenada da ses getirdi. "Türkiye Olimpiyatları çok istiyor" yorumları yapıldı. 


İSTANBUL'DA YENİ BİR ŞEHİR DOĞACAK!

NÜFUSU 1 MİLYON!

1 milyon nüfüslü alanın içinde 25 bin kapasiteli konaklama alanı ve sosyal kullanım alanları olacak. Bunlar olimpiyat oyunlarının ardından üniversite ve spor merkezi olacak. 

Takvim


Geri Dön