28 / 03 / 2024

Başbakan Tayyip Erdoğan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası açılışına katıldı!

Başbakan Tayyip Erdoğan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası açılışına katıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ford Otosan Yeniköy Fabrikasının açılışına ve Transit Courier modelinin hattan iniş törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, "Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir teklifim, hatta ısrarım var" dedi...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ford Otosan Yeniköy Fabrikasının açılışına ve Transit Courier modelinin hattan iniş törenine katıldı.


Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir teklifim, hatta ısrarım var. Yerli otomobil markası konusunda ortaya tabii bazı itirazlar konuluyor, eksikler bahsediliyor. Ama artık bunları birer birer ortadan kaldırmak suretiyle bu işin altyapısını kuruyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin teknolojiyi sadece kullanan, üreten değil, aynı zamanda tasarlayan ülkeler arasına girmesini istiyoruz. Biz Türk zekasına, Türk iş gücüne artık inanıyoruz. Tasarımcısına inanıyoruz, bu noktadaki mühendislerimize inanıyoruz ve bu işi başarma noktasında dünyayla yapacağımız işbirliğiyle bu işin kesinlikle bu ülkede adımının atılacağına ve netice alabileceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda özel sektör kuruluşlarımızın AR-GE faaliyetlerini destekliyor, teşvik ediyoruz. Ayrıca bilhassa otomotiv sektörüne yönelik önemli çalışmalar içindeyiz" dedi.


"Türkiye'nin itibarına yönelik saldırılar"


Başbakan Erdoğan, "Şu anda Soma'da yaşanan elim kazanın ardından sokakların bir kez daha hareketlendirilmeye, tahriklerin bir kez daha devreye sokulmaya çalışıldığını görüyoruz. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin imajına, itibarına yönelik çok ağır saldırıların yapıldığına tekrar şahit oluyoruz. Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinden, ekonominin istikrarla büyümesinden, Türkiye'nin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olanlar, bu yürüyüşü durdurmak ya da yavaşlatmak için çeşitli kampanyalar yürütüyor. Burada şunu açık açık bir kez daha ifade etmek isterim; tüm bu saldırılar benim şahsımdan öte bu güzel ülkeme, Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Bu saldırılar, hükümetimizden önce Türkiye'nin itibarına, imajına yönelik saldırılardır. Yine bu saldırılar, belli bir kesime yönelik değil, 77 milyona, 77 milyonun ekmeğine, emeğine, Türkiye'nin ekonomisine kast eden saldırılardır. Mısır'da ve Ukrayna'da ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında, Türkiye'nin neyle karşı karşıya bırakılmak istendiği daha net görülecektir. Bizim artık enerjimizi bu tür tahriklere, tuzak ve kumpaslara değil, 2023 hedeflerimize yoğunlaştırmamız gerekiyor" diye konuştu.


AA


Geri Dön