19 / 04 / 2024

Basın Ekspres aksı ve Güneşli, İstanbul'un en gözde ofis bölgesi olacak!

Basın Ekspres aksı ve Güneşli, İstanbul'un en gözde ofis bölgesi olacak!

Hızla gelişen İstanbul gayrimenkul piyasasında, Avrupa yakasının en dikkat çeken ve en hızlı gelişen bölgelerinin başında Basın Ekspres aksı ve Güneşli geliyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul Stratejik Planı'nda Prestij Hizmet Alanı ve Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan Basın Ekspres aksı ve Güneşli'de hayata geçen yatırımlar, bölgenin yakın gelecekte İstanbul'un en prestijli ofis bölgesi olacağına işaret ediyor. 


Eski sanayi alanlarının dönüşümünün, büyük ölçekli konsept projelerin hayata geçmesine olanak sağladığı Basın Ekspres ve Güneşli'de 30'un üzerinde konut, onlarca otel, prestijli A sınıfı ofis yatırımı bulunuyor. İstanbul'un geleceğine şekil verecek mega projelere yakınlığıyla da dikkat çeken bölge, E-5, TEM ve sahil yolunu birbirine bağlayan bir kavşak noktası oluşturuyor. Kuzey Marmara Otoyolu'na da bağlantısı bulunan Basm Ekspres aksı, metro ve raylı sistem yatırımlarıyla da İstanbul'un en ulaşılabilir bölgelerinden biri haline gelecek. Atatürk Havalimanı'na ve hayata geçirilecek 3. havalimanı ile mevcut ve planlanan kongre, fuar alanlarına yakınlığıyla dikkat çeken Basm Ekspres ve Güneşli Bölgesi, A sınıf ofis projelerine de ev sahipliği yapacak. Balance Gayrimenkul tarafından geliştirilen bölgenin ilk A plus ofis projesi olan Balance Güneşli gerek teknik altyapısı,gerek mimari konsepti gerekse sosyal donatılan ile bölgedeki nitelikli ofis projelerinin öncülüğünü üstlenmiş durumda. Değerleme uzmanları tarafından yatırımda kâr getiren bölge olarak değerlendirilen Basın Ekspres yolu, özellikle son yıllarda yapılan ulaşım yatırımları ile de stratejik önemini artırıyor. Kendi bölgesel dinamiklerini oluşturarak iş dünyasının yeni buluşma noktası haline gelen Basın Ekspres yolunun, İstanbul'da yeni ofis ihtiyacı olan şirketlere ve Anadolu'nun gelişen şirketlerine ev sahipliği yapması öngörülüyor. 


METRO HAREKETLİLİK KATACAK 

Basın Ekspres Yolu ve çevresinin son 10 yıldır gayrimenkul yatırımları açısından hareketli bir süreç yaşadığına değinen TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, bu hareketliliğin en önemli nedenlerinden birinin bölgenin Atatürk Havalimanı'na yakın konumu olduğunu söyledi. Bölgede artan nüfusun konut yatırımlarım tetiklediğine işaret eden Makbule Yönel Maya, ofis yatırımları alanında da bölgede ciddi bir gelişme yaşandığına işaret etti. 


Maya, İstanbul'da ofis alam olarak Levent - Maslak hattının var olduğunu, bu bölgeye alternatif olarak Basm Ekspres aksının gelişme gösterdiğine vurgu yaptı. 


50'YE YAKIN MARKALI PROJE 

Basın Ekspres Yolu çevresinde yaklaşık 50'ye yalan markalı konut projesi bulunduğunu söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut; Yazıcı, projelerdeki konut adedinin 16 bin olduğunu dile getirdi. 

Bölgedeki konut projelerinin yüzde 35'inin 1+1, yüzde 32'sinin 2+1, yüzde 28'inin 3+1, kalan yüzdesinin ise farklı tiplerde olduğunu söyleyen Yazıcı, bölgede genellikle küçük alanlı dairelerin daha çok tercih edildiğini belirtti. Projeleri tercih edenlerin çoğunluğa çalışan, bekar ve çocuksuz, orta- üst gelir grubundaki aileler olduğunu ifade eden Yazıcı, bölgeye aynca Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiğini kaydetti. Birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4 bin ile 8 bin lira arasında olduğunu belirten Yazıcı, bölgedeki konut fiyatlarının bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 16 oranında artış kaydettiğini de sözlerine ekledi. 



Sözcü


Geri Dön