25 / 04 / 2024

Basın Ekspres Yolu'nda dairelerin metrekare fiyatı 4 bin liradan başlıyor!

Basın Ekspres Yolu'nda dairelerin metrekare fiyatı 4 bin liradan başlıyor!

Remax Carisma Gayrimenkul Broker'ı Selahattin Şatır Bölgede ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 dairelerin olduğunu " Basın Ekspres Yolu'nda daire fiyatlarının metrekare bazında 4 bin TL ila 5 bin TL bandında işlem gördüğünü söyledi...





Nitelikli konut ve ofis projelerinin sayısının hızla arttığı Basın Express Yolunda ciddi bir hareketlilik ve dönüşüm yaşanıyor. Bölgede fabrikalar yerlerini müteahhitlere hasılat paylaşımı veya yüzde 50 kat karşılığı oranıyla değiştiriyor.


İstanbul'un son 7-8 yılda 20 kat değerlenerek adı 'Prestij Caddesi'ne çıkan Basın Ekspres Yolu, birbirinden prestijli konut, ofis ve otel projelerine ev sahipliği yapıyor, İstanbul'un iki can damarını birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu, aynı zamanda Atatürk Havalimanı'na, organize sanayi bölgesine, fuar ve kongre merkezi CNR EXPO'ya yakınlığıyla da yatırımcının dikkatini çekiyor. 

2008 yılında yaşanan 'mortgage krizi'ni fırsat bilen Basın Ekspres Yolu'nda arsa fiyatlarının 600 dolar seviyelerinde seyrettiğini söyleyen Remax Carisma Gayrimenkul Broker'ı Selahattin Şatır, krizde gayrimenkulde bir durgunluk yaşandığını, mevcut krizin üzerine sel felaketinin de gelmesinin sektörü durma noktasına getirdiğini söyledi. 


Metrekaresi 5 bin TL Şatır, ardından değişen imar planlarıyla birlikte bölgede bir dönüşüm başladığını ifade ederek, "Sanayi ve basm kuruluşlarının yerini nitelikli mixed used projeler aldı. 


2008 yılında temelleri atılan projeler şimdilerde teslim edilmeye başlanıyor. Dolayısıyla bölge çok ciddi bir dönüşüm ve hareketlilik yaşıyor" dedi. 


Bölgede ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 dairelerin olduğunu kaydeden Şatır, " Basın Ekspres Yolu'nda daire fiyatlarının metrekare bazında 4 bin TL ila 5 bin TL bandında işlem gördüğünü söyledi. 

Fabrikalarda dönüşüyor Şatır, ayrıca bölgede küçük metrajlı ürünlerin fıyatının, büyük metrajlı ürünlere göre daha yüksek olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla metrekare küçüldükçe satış birim fiyatları büyüyor. 


Bugün baktığımızda bölgede gerçek rezidans hizmeti veren projeler tercih ediliyor. Nihai kullanıcı ağırlıklı olarak 1+1 ürünler tüketiyor" şeklinde konuştu. Basın Ekspres Yolu'nda sadece konutlar değil aynı zamanda sanayi, depo ve fabrikalar da dönüşüm yaşanıyor. 


Şimdilerde bölgede müteahhitlerle patronlar arasında çetin bir pazarlık yaşanıyor. Güneşli 'de darphaneye demir para üreten fabrika bugün, Mar Yapı tarafından Divan Otel ve G Plus markasıyla 500 konutluk projesi olarak yükseliyor. 


Prim sağlıyor Bölgede fabrikalar yerlerini müteahhitlere hasüat paylaşımı veya yüzde 50 kat karşüığı oranıyla değiştiriyor. Öte yandan konutlarda da tüm hızıyla bir dönüşüm yaşanıyor. Güneşli, Bağcılar, Halkalı ve İkitelli önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün en ciddi örneklerinden biri olmaya hazırlanıyor. Bölgede amortisman sürelerinin 150 ila 200 ay arasında değiştiğini kaydeden Şatır, "Basın Ekspres Yolu her geçen gün hem müteahhit firmalara hem de daire sahiplerine kazandırmaya devam ediyor" dedi.

 

Ofisler de revaçta Bölgede ofis projelerinin ise metrekaresi 6 ila 7 bin TL aralığında e 1 değiştirdiğini söyleyen Şatır, "1+1 dairelerin tercih edildiği Basm Ekspress'te metrekaresi 4 bin TL'ye konut sahibi olmak mümkün" dedi. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön