20 / 04 / 2024

Başkentin keşfedilmemiş mağaraları gün yüzüne çıkıyor!

Başkentin keşfedilmemiş mağaraları gün yüzüne çıkıyor!

Ankara’nın 90 kilometre kuzeybatısındaki Güdül ilçesinde yer alan kayalara oyulmuş tarihi mağaralar ve önünden geçen Kirmir Çayı, doğa ve tarih meraklılarını bekliyor.Başkentin keşfedilmemiş mağaraları gün yüzüne çıkıyor...



Ankara’nın 90 kilometre kuzeybatısındaki Güdül ilçesinde yer alan kayalara oyulmuş tarihi mağaralar ve önünden geçen Kirmir Çayı, doğa ve tarih meraklılarını bekliyor.


Güdül ilçesinin İnönü mevkiindeki Kirmir Vadisi’nde yer alan mağaraların Frigler döneminden kaldığı tahmin ediliyor. Başkentin keşfedilmeyi bekleyen doğa ve tarihi güzellikleri hakkında açıklama yapan Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım, “İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki mağaralar bölgesine dik bir yokuş ve dar bir toprak yoldan zorlukla geçilerek ulaşılıyordu. Tarihi bölgeye hem vatandaşlarımızın hem de turistlerin ve tarihle ilgilenen akademisyenlerin rahatlıkla gitmesi için yolda asfaltlama çalışması yapıldı” dedi.



Kirmir Vadisi, Başkentlilerin platosu oldu


Başkan Hava Yıldırım, Başkentlilerin de uğrak noktası olan mağaraların bulunduğu yerde çevre düzenleme çalışmaları yapıldığını ve Kirmir Vadisi’nde Kirmir Çayı boyunca kayalara oyulmuş mağaraların güzelliğini seyretmek, piknik yapmak isteyen vatandaşlar için çeşitli kent mobilyaları da yerleştirildiğini açıkladı.



Tarih tutkunlarının her dönem büyük ilgi gösterdiği Güdül ilçesindeki mağara bölgesi, ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte Başkent’in yanı sıra çevre iller ve ilçelerden gelmek isteyenlere de kucak açıyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön