19 / 04 / 2024

Başkentray 12 Nisan'da hizmete açılıyor!

Başkentray 12 Nisan'da hizmete açılıyor!

Başkentray, 12 Nisan'da hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak Başkentray ile Kayaş-Sincan arası seyahat süresi 59 dakikadan 49 dakikaya inecek...



Başkentray'ın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek tören ile 12 Nisan Perşembe günü yapılacak. Başkentray, günlük 520 bin kişiye hizmet verecek.

Anadolu Ajası'nda yer alan habere göre, Ankara'da Sincan-Kayaş arasında metro konforunda banliyö hizmeti verecek Başkentray'ın açılış töreni, Kayaş Tren İstasyonu karşısında düzenlenecek.

Başlangıçta 15 dakikada bir, ilerleyen zamanda ise 5 dakikada bir işletilecek Başkentray ile banliyölerin Kayaş-Sincan arasında seyahat süresi 59 dakikadan 49 dakikaya inecek. Ayrıca, YHT'lerin Ankara-Sincan arasındaki seyahat süresi de 17 dakikadan 11 dakikaya düşecek.

Başkentray Projesi kapsamında Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildi.

Konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi oluşturulması amaçlanan proje kapsamında ayrıca tamamı engelli vatandaşların da kullanımına uygun projelendirilen 1 YHT gar ve 23 banliyö istasyonu yapıldı.

Sincan, Lale, Elvankent, YHT Eryaman Gar, Etimesgut, Hipodrom, Yenişehir, Kurtuluş, Cebeci, Mamak ve Kayaş istasyonlarında yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kapalı ticari alanlar da yapıldı.

Başkentray 12 Nisan da hizmete açılıyor!
 


Geri Dön