25 / 04 / 2024

Baskil Keban arası 33 kilometreye düşecek!

Baskil Keban arası 33 kilometreye düşecek!

Elazığ’ın Baskil İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, yaptıkları çalışmanın hayata geçmesiyle Baskil ile Keban’ın doğrudan bağlantı yolunun olacağını ve iki ilçe arasındaki mesafenin 85 kilometreden, 33 kilometreye düşeceğini söyledi...




Elazığ’ın Baskil İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, yaptıkları çalışmanın hayata geçmesiyle Baskil ile Keban’ın doğrudan bağlantı yolunun olacağını ve iki ilçe arasındaki mesafenin 85 kilometreden, 33 kilometreye düşeceğini söyledi.


Elazığ’ın batı yönünde yer alan ancak bağlantı yolu olmadığı için şehir üzerinden 85 kilometre dolaşılarak gidilen Baskil ile Keban ilçeleri için yen bir yol projesi hazırlandı. Baskil Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne verildi. Proje ile ilgili bilgi veren Elazığ’ın Baskil İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Elazığ’ın gelişen batı bölgesindeki iki ilçesi Keban ve Baskil'dir. Baskil’de görev yaptığım için daha çok bilgi sahibiyim. Baskil 62 köyü 215 mezrası olan büyük bir ilçemiz. Her iki ilçenin bir birine ulaşımı yaklaşık 85 kilometre mesafe ile Elazığ üzerinden sağlanıyor. İlçelerimiz arasında 85 kilometre olan yol yaptığımız çalışmayla 33 kilometreye düşüyor. Doğrudan bağlantıyı sağlayarak çok ciddi bir tasarruf elde edilmiş olacak. Her giden seyahatinde 50 kilometre avantaj sağlayacak. Bu yönde çalışmamız sürüyor. Karayolları nezdinde girişimimiz oldu. İnşallah istediğimiz gibi olur. Hacı Mustafa köyü üzerinden, Keban’ın köylerine ulaşılacaktır. Tespit ettiğimiz güzergah en kısa olandır. Çok emek gerektiren büyük bir proje. Bir yerden başlamak gerekiyordu o adımı attık, sonucu inşallah iyi olur” dedi.



Doğu Rehberi


Geri Dön