25 / 04 / 2024

'Batıkent'teki evler beklentilerin altında kaldı'

'Batıkent'teki evler beklentilerin altında kaldı'

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, Batıkent civarındaki imarlı kısımlara genellikle lüks daireler yapıldığını belirterek, "Şu anda daire satışlarımız beklentilerimizin çok altında" dedi. Çelik, lüks ev satışlarındaki düşüşün nedenlerini de sır



Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, "Batıkent'teki evler beklentileri karşılayamadı. Müteahhit arkadaşlarımız 3-4 yıldır burada projeler ürettiler. Çoğu da yapılı. Piyasaların biraz hareketli olması, altının, doların çok hareketli olması, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar insanları bir beklenti ve tedirginlik içine sokuyor. Bu yüzden de lüks ev satışlarında sıkıntı oluşuyor. Beklentileri karşılamıyor. Batıkent'teki evler 200 bin liradan başlıyor 650 bin liraya kadar devam ediyor. 2+1 bir evler de projeye göre 300 ile 350 bin lira arasında. Nitelikli konutlar beklentimizin altında kaldı yaz sezonunda. Lüks konutları almak için vatandaşlar para bulmakda zorlanıyor. Çok güzel evler yapıldı ama alım gücü olan insanların sayısı azaldı. 

200 bin liralık bir eve 80 kişi talipse, 650 bin liralık bir eve 20 kişi talip olur. Orta gelirli bir vatandaşa göre ev yapılmaması da nedenlerden bir tanesi" diye konuştu. 


Eskişehirin Sesi Son Haber


Geri Dön