26 / 04 / 2024

Batışehir'de 3. etap, üç ödeme planıyla satışa çıktı!

Batışehir'de 3. etap, üç ödeme planıyla satışa çıktı!

Emlak Konut GYO, TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş. ve EGEYAPI Group'un işbirliğiyle Avrupa'nın en büyük karma projesi olarak inşa edilen Batışehir'de 3'üncü etap satışları başladı



Batışehir’de 1’inci etaptaki 1020 konutun yüzde 85’i, ikinci etaptaki 903 konutun yüzde 50’si satılırken üçüncü etaptaki 348 konutta bu hafta sonu tüketici ile buluşacak. Kullanım alanları 40 metrekare ile 360 metrekare arasında değişen konutların fiyatları da 155 bin TL ile 924 bin TL arasında değişiyor. Üçüncü etapta yedi farklı konut tipi bulunurken ticari alan ve diğer kısımların yer aldığı dördüncü etap ise 2012’nin sonbaharında satışa çıkarılacak.

Üçüncü etabın diğer etaplar gibi başarılı bir satış grafiği izlemesini temenni ederek söze başlayan Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı üç ödeme planı hazırladıklarını dile getirdi. Buna göre ilk kampanyada yüzde 15’i peşin, yüzde 15’i 17 Eylül 2012’de alınan ilk ödeme paketinde kalan yüzde 70 için banka kredisi kullanılıyor. Taksitler 2013 Ocak’ta başlıyor.  İkinci pakette ise yüzde 1 peşin alınıyor, kalan yüzde 29 ise 17 Haziran 2013’te tahsil ediliyor. Kalan yüzde 70’lik kısım için kredi kullanılıyor. Üçüncü pakette ise fiyatın yarısı peşin alınıyor, kalan yarısı için firma bünyesinden 24 ay vade farksız taksitlendirme yapılıyor.

Projedeki eğitim alanını kiraya vermek için 20 Nisan’a kadar teklif toplayacaklarını belirten Kabadayı, Batışehir’de yaşamın yavaş yavaş başlaması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. İlk etabın Temmuz 2013’de teslim edilmeye başlanacağını belirten Kabadayı, tamamının tesliminin 2014 yılını bulacağını söyledi.

Projenin daha fazla prim yapacağını dile getiren Kabadayı, “İnşaat devam ettiği sürece prim yapma payı vardır. Yaşam başladıktan sonra da prim yapmaya devam edebilir. İstanbul finans merkezi oluyor ve bu kentte konut sahibi olmak daha çok önem taşıyor. Dünyadaki diğer finans merkezi olan ülkelerde konut fiyatları İstanbul’dan çok daha yüksek. Bu açıdan yolların kesişim noktasında yer alan Batışehir’de fiyatların daha da yükseleceğini umut ediyorum” diye konuştu.

Sosyal konulara değinen Kabadayı, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı teşvik politikasını çok yerinde bulduğunu belirterek, “Türkiye’de bir yerlere gelebilmek için devletin özel sektör ile birlikte iş yapması gerekiyor. Örneğin inşaat ve konut üretiminde özel sektör iyi bir performans yakaladı. Bunun diğer konulara da yansıması gerek” dedi.

Türkiye’de konut satışlarını azalmayacağını, ancak ötelenebileceğini belirten Kabadayı, “İki gişe arasında yapılan konut projelerinde alımlar ertelenir ama mutlaka satılır. Nüfus genç ve konut talebi azalmaz” dedi.

BATIŞEHİR’İN YERİNDE KONUT SATILIR MI DİYE ENDİŞELER VARDI
Batışehir’in arsasını ihaleye çıkarırken burada yapılacak projenin satışı konusunda insanların şüphelerinin olduğunu dile getiren Emlak Konut GYO Genel Müdür Murat Kurum da satış rakamlarını tüm endişeleri giderdiğini söyledi. İstanbul’da konut fiyatlarının yükseldiğini söyleyen Kurum, “Bundan 8 ay önce Batışehir’de 2. Etap satışı çıktığında 2 bin 250- 2500 lira bandındaki metrekare fiyatları bugün 3500-3750 lira bandında seyrediyor. Kazanç ortada. Ataşehir’de de biz metrekaresi 1500 liradan konut satarken fiyatlar 7 bin liraya çıktı. Bundan sonra da artmayacağı düşünülmemeli. Avrupa’yla kıyaslandığında bu rakamlar aslında çok geri. Örneğin şimdi bizden 800 konut almak isteyen Ortadoğu'lu bir firma var. Bu satış için matekabiliyet yasasını betkliyoruz. Türkiye'nin gücü bu” dedi.

Türkiye’nin beklediği mütekabiliyet, 2B ve kentsel dönüşüm yasalarının inşaat sektörünü farklı yerlere taşıyacağının altını çizen Kurum, “Nüfusu genç ve dinamik, konut stoku çok kötü olan Türkiye’de kentsel dönüşüm insanların yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra ekonomiyi besler. Kentsel dönüşüm yasasının ranta yol açtığı türünden söylemler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Türkiye’nin bu sektöre ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm imar artışı ile teşvikler verilmeli. Devlet ve özel sektör birbirini desteklemeli. Devlet, inşaat ve eğitim gibi yükleri sırtından atmalı. Her alanda bu işbirliği yapılmalı. Çıkacak olan Af et Yasasını Başbakan Erdoğan ve Bakan Erdoğan Bayraktar yakından takip ediyor” dedi.

Kendilerinin kentsel dönüşüme modern şehir üretimi ile destek olduklarını söyleyen Kurum, yıkıp yapmak yerine yeni konutlar ürettiklerini kaydetti. Bu yıl Ataşehir’de 2 tane olmak üzere Sarıyer, Başakşehir ve Hoşdere’de ihaleye çıktıklarını hatırlattı.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön