26 / 04 / 2024

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 



"Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları'na yapılan yardımlar gün geçtikçe büyüyor. İlkha'da yer alan habere göre; Batman  İl ve İlçe Müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverler kampanya kapsamında 20 ev bedelini Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesine bağışladı.

Batman İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şube Başkanı Turgut Erhan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzun yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’deki mazlum insanlara destek verdiğini dile getirdi. Bombalardan kaçan insanların İdlib’de yaşamaya başladığını ve burada da çeşitli saldırılara maruz kaldığını anlatan Erhan, Türkiye Diyanet Vakfının kentte çadırlarda kalanlara yönelik “İyilik Konutları” inşa ettiğini belirtti.

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Erhan, bu kapsamda Batman İl ve ilçe Müftülükleri, din görevlileri ve  hayırseverlerin desteğiyle kampanya kapsamında 20 konut bedeli bağışlandığını ifade ederek, şunları söyledi: 

“Personellerimiz başta olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle 
Batman'da 113 bin 311 TL bağışlanmış oldu. Bu parayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz ve idlib'te bu paranın tekabül ettiği evler yapılacak. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi sıcak bir yuva ile buluşturan Müftülük personelimize, din görevlilerimize ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmasının devamında Erhan, dünyadaki savaş, açlık ve salgınların bir an önce sona ermesi için temmenide bulundu. 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!


Geri Dön