16 / 04 / 2024

Batman'daki Yaşar Kemal Orman Parkı yeniden düzenlenecek!

Batman'daki Yaşar Kemal Orman Parkı yeniden düzenlenecek!

Batman Belediyesi, Çamlıtepe ve Belde semtleri arasındaki Yaşar Kemal Orman parkını yeniden düzenlemek için kolları sıvadı. Park, giriş ve çıkışları kontrol altında tutulacak.



100’ü aşkın parkın olduğu Batman’da, eski parklar elden geçiriliyor. Çamlıtepe ile Belde mahallesine nefes aldıracak Yaşar Orman parkı yeniden düzenlenecek. Yaşar Kemal’in ismine yakışır bir park projesini hayata geçirmenin hazırlığında olduklarını belirten Belediye yetkilileri; “Yaşar Kemal Orman parkında şelaleden oyun alanlarına, piknik alanlarından güvenliğine kadar birçok çalışma yapacağız. Aydınlatma ve ihata duvarlarının da çekileceği parkın giriş ve çıkışları kontrol altında olacak. Bunun için gerekli bütçeyi oluşturuyoruz. Ayrıca Belde mahallesindeki İMKB eğitim yuvalarının karşısındaki parkı da iyileştireceğiz” dediler. 

“ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün startını verdiği Derya Park ile Esenkent siteleri arasındaki alt geçit çalışması da tüm hızıyla sürüyor.  Yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ifade eden Belediye yetkilileri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Tilmerç, Gültepe, Belde, Çamlıtepe, GAP ve Fatih semtlerini birbirine bağlayacak yol çalışmalarını da yürütüyoruz. Buket kavşağını rahatlatmak için Karayoluyla birlikte hazırladığımız projeyi de hayata geçireceğiz. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için kısa bir sürede trafiğin yoğun olduğu bölgede yol ve kaldırım çalışmalarını aksatmadan sürdüreceğiz.” 

“TRAFİK RAHATLAYACAK”

Yaşar Kemal Orman parkı arkasındaki Çamlıtepe mahalle sakinlerinin ulaşım sorununu çözeceklerini belirten Belediye yetkilileri; “Yaşar Orman parkı arkasındaki binalarda oturanların ulaşım sorununu çözmeye yönelik projelerimiz sürüyor. Ulaşım sorununu çözmek için düğmeye bastık. Alt geçitler yapmayı planlıyoruz. O bölgede kaldırım ve yol sıkıntılarını çözeceğiz. Ayrıca o bölgedeki dere yataklarının üzerini de kapatıp yeşil alana çevirmek için çalışmalara başladık. 24 Dönüm üzerinde Jiyan parkını kazandırıp örnek bir çalışma yapacağız. Mahalle sakinleri sabırlı olmalarını istiyoruz” dediler. 



Batman Çağdaş


Geri Dön