29 / 03 / 2024

Bayburt Belediyesi bahar çalışmalarına başladı!

Bayburt Belediyesi bahar çalışmalarına başladı!

Mevsim normallerinin üzerinde devam eden güzel havaları hizmete dönüştüren Bayburt Belediyesi, son günlerde özellikle de Şehit Osman Tepesi’ nde yoğunlaştırdığı çalışmaları, şehrin birçok noktasına taşıdı...




Mevsim normallerinin üzerinde devam eden güzel havaları hizmete dönüştüren Bayburt Belediyesi, son günlerde özellikle Şehit Osman Tepesi’nde yoğunlaştırdığı çalışmaları, şehrin birçok noktasına taşıdı.


Havaların güzel gitmesi nedeniyle bahar çalışmalarını öne alan Bayburt Belediyesi, Şehit Osman Tepesi’nden Gençlik Parkı’na, Rabia Kadıoğlu Parkı’ndan Kent Ormanı’na, Çoruh gerdanlıklarından, istinat duvarlarına, Toki’de garaj yapımından bahar temizliğine kadar birçok çalışmanın startını verdi.


BAHAR ÇALIŞMALARIMIZI ÖNE ALDIK


Gençlik Parkı’nda gerçekleşen çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Polat, havaların güzel gittiğini ve Bayburt Belediyesi olarak bunu hizmete çevirdiklerini söyledi.


Mevsim normallerinin üzerinde devam eden güzel havaları fırsat bilerek çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Bu sene havaların güzel gitmesi nedeniyle bahar çalışmalarımızı öne aldık. Şu anda yaklaşık 10 noktada çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Bulunduğumuz alan bizi takip edenlerin bildiği gibi Gençlik Parkı diye başladığımız bir alan idi. Özellikle Bayburt’umuza 2008 yılından sonra gelen öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası ve amfi tiyatronun bulunduğu bu alanı hizmete sunduk. Yaklaşık üç senedir de insanlarımız bu hizmetten istifade ediyorlar. Şu anda DSİ’ye yapmış olduğumuz müracaatlar sonucunda da buraya korkuluklar yapıldı. Bizde geçen sene buranın kaldırımlarını yaptık, eksik olan kamelyalarını tamamladık. Şu anda o kamelyaların bir tanesinde oturuyoruz. Topraklama çalışmalarımız burada devam ediyor. Ağaçlandırmasını en kısa zamanda geçen sene temin ettiğimiz kaliteli ve nitelikli ağaçlarla yapacağız. Aydınlatmasını da en kısa zamanda gerçekleştirmiş olacağız” dedi.


“SEZAİ KARAKOÇ” İSMİ BAYBURT’TA YAŞATILACAK


Gençlik Parkı’nın ismini en son gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında ‘Sezai Karakoç Gençlik Parkı’ olarak değiştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı, “Sezai Karakoç’u bilenler bilir ancak bilmeyenler için tekrar söylemek istiyorum; “Ey sevgili, en sevgili’’ diye Peygamber Efendimiz’e yazdığı Naat ile kendisini herkes tanır. Ülkemizin çok önemli bir şairidir. Yeni ve genç nesilde onu tanısın diye bu bölgeye onun adını vermiş olmanın da gururunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.


‘ÇORUH GERDANLIKLARI’ ARTIK KENDİLERİNİ GÖSTERDİ


Belediye Başkanı Polat çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:


“Hemen arkada yoğun bir su sesi duyuluyor. Geçen sene yapmış olduğumuz teknik adıyla ‘britler’, bizim koyduğumuz isim ile ‘Çoruh gerdanlıkları’ artık kendilerini göstermeye başladılar. Çoruh gerdanlıklarına farklı bir görüntü ve hava vermek adına ortalarına bir kemer koyuyoruz. Şu anda arkadaşlar onun çalışmasını yoğun bir şekilde devam ettiriyorlar. Geçen sene 6 tane Çoruh gerdanlığı yaptık. Bunların tamamının kemer ve aydınlatma çalışmalarını arkadaşlarımız şu anda yürütüyorlar.”


ÜÇ ETAPTA KADIOĞLU PARKI TAMAMLANDI


“Kadıoğlu Parkı’nı bildiğiniz gibi üç etapta tamamladık. Birinci ve ikinci etap iki sene önce tamamlandı ve vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Üçüncü etabı ise geçen sene Esenyurt Belediyesi ile kurduğumuz ortaklıkla birlikte tamamladık. Şu anda da arkadaşlarımız o bölgede aydınlatma çalışmalarını, kamelyaları yerleştirme çalışmalarını yapıyorlar. Her etaba bir tane yiyecek büfesi, bir tane çay ocağı büfesi, bir tane de hediyelik eşya büfesi olmak üzere üç tane büfe yerleştirdik. Bu büfelerin ihalelerini yaptık. Bazılar sahiplerini buldu. Kalanlarını yeniden ihale yapacağız.”


ŞEHİT OSMAN TEPESİ’NE YAKIŞAN ÇALIŞMALAR


“Şehit Osman Tepesi’nde bu senenin başından beri başlattığımız çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hükmü Bey (Pekmezci) döneminde yapılmış olan Kır Bahçesi’nde düzenleme çalışması yaptık. Bütün kamelyalar artık demode olmuştu. Daha önce yapılmış olan bir su sistemi vardı, bu da demode olmuştu. Bütün bu alanları yeniden yaptık. 300 metre boyunda bir istinat duvarı yaptık. Bu duvarların üzerine de küpeşteler ve burçlar yerleştirdik. Burçların üzerinde de aktif aydınlatmalar koymak suretiyle herkesin gece inci gibi gördüğü bir sistem meydana getirdik. Şehit Osman da çalışmalarımız devam ediyor. Buraya yaklaşık 2000 kamyon toprak taşıdık. Oranın ağaçlandırılmasını ve yeniden düzenlenmesini yaklaşık bir ay içerisinde tamamlamış olacağız.”


TOKİ’DE KAPALI OTOPARK ÇALIŞMASI


“Bir diğer çalışmamız da şu anda ilk yapılan Toki’de devam ediyor. Kapalı otopark çalışmamız geçen sene başlamıştı. İstinat duvarını yaptık, zeminin betonlamasını yaptık. Şimdi de otopark için duvar örme çalışması devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi’nde bir noktada kalan andezit çalışmamız şu anda devam ediyor. O çalışmadan sonra ışıklandırma çalışmamız devam edecek.”


BAHAR TEMİZLİKLERİNE ERKEN BAŞLADIK


“Şair Zihni Kent Ormanı’nda yaprak ve çöp toplama çalışmalarımız devam ediyor. Bahara çıktığımız için ortalıkta bir toz dumanı var. Kışın karla mücadele kapsamında döktüğümüz kumlardan kalan bir kirlilik var. Onu gidermek adında da yıkama çalışmaları başladı ve bütün hızıyla devam ediyor. Ben bu güne kadar yapılan çalışmalarda bize katkıda bulunan herkese teşekkürler ediyorum.”



Doğu Rehberi


Geri Dön