27 / 04 / 2024

Bayburt OSB'ye 50 milyon liralık yatırım!

Bayburt OSB'ye 50 milyon liralık yatırım!

Bayburt OSB'de inovatif yapı malzemesi imalatı için 50 milyon liralık yatırım yapılacak. Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan , inşaat sahasında incelemelerde bulunuldu.



Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) inovatif yapı malzemesi imalatı için 50 milyon liralık yatırım yapılacak. İnşaat sahasında incelemelerde bulunuldu.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ve beraberindeki heyet Bayburt OSB'nin Müdürü Mete Emir'den yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, OSB'de inovatif yapı malzemesi imalatı için 50 milyon liralık yatırım yapılacak. Firmanın inşaat sahasını gezen Pehlivan, firma yetkilileriyle görüştü. 

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Pehlivan, bölgeye yatırımcı çekmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Pehlivan, girişimler sonucunda Bayburt OSB'de birinci etapta 30, ikinci etapta ise 6 firmaya yer tahsisi yapıldığını açıkladı. 

Bu kapsamda bölgeye 50 milyon liralık yatırım yapılacağını söyleyen Pehlivan,  Arslantürk Grup'un çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Pehlivan,  "Firma, EPS blok üretimi yapacak. Burada üretilecek ürünler hem yurt dışı hem de yurt içi pazarda satılacak. Ekonomik sıkıntıların söz konusu olduğu, kararlı ve dik duruş sergilenmesi gereken, ısrarla yatırıma ve istihdama yönelik adımlar atılması gereken dönemde böylesi önemli bir yatırımı gerçekleştiren girişimcilerimize ilimiz adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yatırımın heyacanlandırdığını söyleyen Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'a teşekkürlerini iletti.


Geri Dön