19 / 04 / 2024

Bayburt’ta yeni Halk Eğitim Merkezi binasının inşaatı başladı!

Bayburt’ta yeni Halk Eğitim Merkezi binasının inşaatı başladı!

Bayburt’ta uzun yıllardır hizmet veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na yeni bir bina kazandırmak için çalışmalara başlandı.



Bayburt'un Esentepe Mahallesi'nde bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu için yeni bir bina inşa edilecek. Yeni binanın Aralık 2019 tarihinde hizmete açılması bekleniyor. 

Bayburtmedya com'un haberine göre; uzun yıllardır Endüstri Meslek Lisesi olarak eğitim verilen Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Esentepe mahallesindeki yerleşim alanında bulunan meslek atölyelerine ait binalar tamamen yıkıldı. Yıkılan alanda bulunan arazinin bir bölümüne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu için yeni bir bina yapılacak.Yıkılan alanda bulunan arazinin bir bölümüne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu için yeni bir bina yapılacak. 

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan ve 20 Kasım 2018 tarihinde ihalesi yapılan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Aralık 2019 tarihinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 

12 derslik olarak yapılacak olan Halk Eğitim Merkezi binasının taban alanı 1012 metre kare olup toplam alanı ise 4147 metre kare olarak inşa edilecek.


Geri Dön