16 / 04 / 2024

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

İklimlendirme sektöründe yaşanan daralmaya rağmen 2014'te pazar payını yüzde 7 artıran Baymak, bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüme hedefliyor. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak açıkladı.



Belirledikleri büyüme hedefine ulaşmalarında başlıca payı hizmet ve inovatif ürün odaklı yeniliklerin aldığını söyleyen Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, bunun yanı sıra, yurt geneline ulaştırılmayı planladıkları yeni bayi sistemi 'Orange Store'ların yardımcı olacağını öne sürdü. Orange Store'ların alım koşulları ve primler bakımından ayrıcalıklarının bulunduğunu ileten Çolak, "Yeni mağaza konseptimizin tanıtımını yakın zamanda yapacağız" dedi. 



Baymak'ın bugün itibarıyla 70 ülkeye ihracat yaptığı bilgisini de veren Ender Çolak, 2013 yılında grup şirketi oldukları Avrupa'nın ısıtma sektöründeki üçüncü büyük şirketi Hollandalı BDR Therma'dan edindikleri deneyimi inovasyona çevirip, bunu ihracatayansıttıklarmın altını çizdi. Çolak, "Avrupa teknolojisini Türkiye'de kullanarak, ürünlerimizi global pazarla tanıştırmaya devam ediyoruz. Başta Almanya, İspanya, İtalya, Romanya, Yeni Zelanda, Çin ve Azerbaycan olmak üzere 70 ülkeye ihracatyapıyoruz" diye konuştu. 



Ender Çolak, ürünlerinin tasarımından tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçte yürürlükte bulunan mevzuatlara uyum sağlamasına özen gösterdiklerini ve bu sayede sürdürülebilirliği esas aldıklarını kaydetti. Çolak, üretimden kaynaklı çevresel etkileri azaltmak için teknolojik gelişmeleri takip ederek, çevre konusundaki sorumluklarını yerine getirdiklerini belirtti. Üretimde kullandıkları çevre dostu teknolojilerle hammadde kullanımını azalttıklarını anlatan Çolak, "Üretimde enerji verimliği sağlıyoruz, enerji tasarruflu ürünler üretiyoruz. Atıkları kaynağında ayrıştırarak, geri dönüşüm, geri kazanım ve çevreye duyarlı yöntemlerle bertaraf ediyoruz" şeklinde konuştu. Çolak, üretimde ve düzenli faaliyetlerden kaynaklanan karbon saliminin azaltılması için de önlemler aldıklarını anlattı. 



Iklimlendirme sektöründe 46 yıldır hizmet verdiklerini kaydeden Ender Çolak, "800 kişiyi istihdam ediyoruz. Bunun yanı sıra 800 bayimiz, yaklaşık 2 bin 100 satış noktamız ve 250'nin üzerinde yetkili servisimizle hizmet veriyoruz" diye konuştu. 



Isıtma sistemleri, su grubu, güneş sistemleri, iklimlendirme sistemleri ve yardımcı ekipmanlar kategorilerinde tüketiciye hizmet verdiklerini aktaran Çolak; ısıtma, yenilenebilir enerji, su ısıtıcılar, soğutma ve su teknolojisi kategorilerinde üretim, ihracat ve ithalat yaptıklarım belirtti. 



"Kentsel dönüşüm ile durgunluk aşılabilir" 

Isıtma alanındaki ürünlerinin arasında kombi, yoğuşmalı kombi, yer tipi kazan, kat kaloriferi, panel radyatör, havlu radyatör, vana ve genleşme tanklarının yer aldığını söyleyen Ender Çolak, iklimlendirme alanında ise split klimalar, salon tipi klimalar ve ısı pompaları ile tüketicilere ulaştıklarını belirtti. Çolak, "Yenilenebilir enerji alanında ise; güneş kollektörleri, biomass kazanlar, biodiesel brülörler, fotovoltaik sistemler ile sektördeki yerini alırken, su ısıtıcıları ve su teknolojileri alanında ise termosifon, termoboyler, gazlı şofben, boylerler, sirkülasyon pompaları, dalgıç pompalar, atık su pompaları, çok kademeli kendinden emişli santrifüj pompalar ve hidroforları kullanıcılarımıza sunuyoruz" şeklinde konuştu. 




Yüksek gelir grubuna yönelik elde kalan konut sayısının artması ile sektörün gerileme yaşadığını söyleyen Ender Çolak, "Alt gelir grubunda konut talebinin yükselmesiyle hükümet kentsel dönüşüme bağlı, sektöre destek vermeye devam edecek. Bu nedenle durgunluk aşılabilir. Seçim sürecinin atlatılmasının ardından, gayrimenkul sektöründe hareketliliğin yeniden başlayabileceğini düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu. 2000yılmdabinalara zorunlu hale getirilen yalıtım yönetmeliğinin sektöre enerji tasarrufu ve çevreye saygılı ürünler üretme konusunda olumlu katkı sağladığını dile getiren Çolak, şunları kaydetti: "Ayrıca son zamanlarda inşaatlarda yeşil bina konseptinin benimsenmesi de sektörde bu konsepte yönelik ürünlerin teknolojisini büyük ölçüde geliştirdi. Rekabetin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde inovasyon ve teknolojiye değer veren firmaların ayakta kalacağı ortaya çıktı. Bunun sektör adına iyi bir gelişme olduğuna inanıyorum." 



Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön