19 / 04 / 2024

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin maliyeti TBMM gündeminde!

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin maliyeti TBMM gündeminde!

Yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesinin maliyetine ve kapatılan hastanelerin ve bunların personelinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mahir Polat, yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesinin maliyetine ve kapatılan hastanelerin ve bunların personelinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Polat, ''İzmir’de 2016'da başlayan ve 2020 Mayıs ayında bitmesi ön görülen Bayraklı Şehir Hastanesi 2 bin 60 yatak sayısına sahip bir proje olup, içerisinde 715 yataklı genel hastane, 424 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 380 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, 141 yataklı Onkoloji Hastanesi, 300 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi yapılması planlanmaktadır. İzmir’de yapımı süren hastanenin tamamlandıktan sonra merkezde bulunan hangi hastanelerin kapatılacağı kamuoyu tarafından merak edilmektedir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:
1) İzmir’de yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesi’nin maliyeti ne kadardır?

2) Yeni hastane tamamlandıktan sonra kapatılacak hastanelerin yatak sayısı toplamı kaçtır?

3) Yapımı 2020’de bitmesi beklenen hastanenin açılmasının ardından, hangi hastaneler kapatılacaktır?

4) Kapatılan hastanelerde çalışan sağlık personelleri dağılımı nasıl olacaktır? Kapatılan hastanelerde çalışan personeller hakkında yeni istihdam planlaması yapılmış mıdır? Kapatılan hastanelerdeki personellerin yeni şehir hastanesinde çalışması mı öngörülmektedir?

5) 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yüzde 70 doluluk garantisi var mıdır? Varsa doluluk garantisi verilmesinin sebepleri nelerdir? Garanti edilen doluluk sağlanamadığı takdirde Bakanlığınız tarafından alman bir önlem planı var mıdır?

6) Tepecik, Bozyaka, Seyfı Demirsoy, Alsancak, Buca Kadın Doğum Hastaneleri’nin yatak sayılarının düşürülmesi veya kapatılması söz konusu mudur?

7) Kapanan hastanelerin yerine ne yapılması planlanmaktadır?


Geri Dön