24 / 04 / 2024

Bayraklı Tower'da ofislerin yüzde 75'i satıldı!

Bayraklı Tower'da ofislerin yüzde 75'i satıldı!

İzmir, Alsancak Bayraklı bölgesi imar nazım planlarında yapılan değişiklikle birlikte yeni projelere kucak açtı. Bölgenin yeni projelerinden biri olan Bayraklı Tower, 100 metrelik uzunluğu ile İzmir'in en yüksek binalarından biri olmayı hedefliyor



İnşaat sektörü açısından İstanbul kadar öne çıkmayan İzmir'in ilk gökdelen projesi Bayraklı Tower'da ofislerin büyük bir kısmı satıldı. Projeyi yürüten Kavuklar Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir'in yapı stokunun eskidiğini ve yeni şehir merkeziyle birlikte inşaat sektörünün canlanmaya başladığını söyledi. İzmir'de iki yıl içinde inşaata yatırım yapan en büyük şirket haline geleceklerini kaydeden Kavuk, yeni şehir merkezinde 50 milyon dolarlık bir yatırımla 18 ayda bitirilecek olan 27 katlı Bayraklı Tower'ın bölgenin ilk gökdeleni olduğunu ve şimdiden ofislerin yüzde 75'inin satıldığını belirtti. Altındağ'da bin konutluk sosyal bir proje ile kent yenileme projesine de öncülük edeceklerini ifade eden Kavuk, rezidans projesiyle birlikte üç yıl içinde 450 bin metrekarelik bir alanda 300 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi. Abdullah Kavuk, İzmir'de inşaat sektörünün ciddi anlamda ivme kazanacağını, kendilerinin de bu ivme içinde gruba olan güveni değerlendirerek iyi bir konum yakalayacaklarını söyledi. Üçüncü neslin işe dahil olduğu Kavuklar Grubu 41 yıldır otomotiv ve akaryakıt gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Babasının iş tecrübesi ile gelişen teknolojiyi bir araya getirdiklerini belirten Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Miray İnşaat ortaklığıyla hayata geçen Bayraklı Tower'ın Bayraklı-Alsancak Nazım İmar Planı'nın onaylanmasıyla hızlandığını söyledi. Kullanılan ileri teknoloji sayesinde İzmir'in en akıllı binasını ortaya çıkardıklarını kaydeden Kavuk, bugüne kadar satılan ofislerin yüzde 80'ini İzmirliler, yüzde 20'sini ise yurtdışı ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki yatırımcıların aldığını dile getirdi. Kavuk, bu yatırımcılar arasında medikal, uluslararası taşımacılık, avukatlık, bilişim, lojistik, medya gibi birçok sektörün önde gelenlerinin yer aldığını ifade etti.
 
Bina zemininin sağlam olmasına karşı en kötü senaryoya göre hazırlık yaptıklarını söyleyen Metehan Kavuk, toplamda zemine çakılan kazık uzunluğunun 9 km'ye ulaştığını, binanın statik hesaplarının da 9 büyüklüğünde bir depreme göre geliştirildiğini dile getirdi. Meteorolojiden son 70 yılın rüzgar verilerini alarak 27 katlı bir binaya göre rüzgarın esme hızını hesapladıklarını aktaran Metehan Kavuk, dış yüzeyinin buna göre tasarlandığını, asansörlerin iniş-çıkış hızından yangına kadar her türlü ayrıntının projede yer bulduğunu kaydetti.
 
İzmir'in ticaret sembollerinden olması beklenen Bayraklı Tower'da, dokuz ofis tipi bulunuyor. Metrekare fiyatı ortalama 2 bin dolardan başlayan ofisler, 2011 yılı sonuna kadar yüzde 25 peşin ve 24 ay faizsiz ödeme avantajıyla satışa sunuluyor. Bayraklı Tower'da, güvenlik de en üst seviyede planlandı. Enerji sarfiyatı da anlık kontrol edilebilecek. Bu özellikler, maliyetleri doğru yönetme ve kontrol etme imkanı sunacak. Seçkin restoranların ve kafelerin yer alacağı bir yemek katı da bulunacak.
Zaman


Geri Dön