24 / 04 / 2024

Bayraklı'daki riskli 6 bina yıkılıyor!

Bayraklı'daki riskli 6 bina yıkılıyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, kaya düşmesi sonucu bir bölümü afet riski bulunan mahalledeki 6 bina için yıkım çalışmalarına başlandı.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Çiçekli Mahallesi'nde kaya düşmesi sonucu bazı binaların tehlike altında olduğunu açıklaması sonrasında bölgede çalışma yapıldığını kaydetti.

Mahalledeki teknik çalışmaları hızla tamamladıklarını sözlerine ekleyen Albayrak, şu açıklamalarda bulundu:

"Bölgedeki 6 binanın boşaltılmasına karar verildi. Rıza gösteren 8 malike kamulaştırma bedelleri ödendi. 2 bina yıkıldı, 4'ü de önümüzdeki günlerden yıkılacak. Kamulaştırma bedeli olarak vatandaşlarımıza  2 milyon lira ödendi. Ayrıca vatandaşlara 18 ay boyunca bin 150 lira kira yardımında başladık." 

Bayraklı daki riskli 6 bina yıkılıyor!

Albayrak, alanın bir kısmının AFAD tarafından afet riski olan bölge olarak açıklandığını söyledi. Yamaç altındaki evlerin kayalara karşı bariyerle koruma altına alındığını söyleyen Albayrak, mahalle sakinlerini can ve mal güvenliğinin her şeyin önünde geldiğini anlattı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmir'deki tüm belediyelere eylem planı hazırladıklarını söyleyen Albayrak, "Belediyelerden aldığımız bilgileri bakanlığa ilettik ve şu anda incelemeler devam ediyor. Bunlardan uygun olanlarla ortak bir çalışma yürütülecek.'' şeklinde konuştu.
 


Geri Dön