19 / 04 / 2024

Bayram Otel'in sahiplerinin servetine ihtiyati tedbir kondu!

Bayram Otel'in sahiplerinin servetine ihtiyati tedbir kondu!

Vanda 5.6 şiddetindeki depremde yıkılan ve 25 kişinin ölümüne neden olan Bayram Oteli sahiplerinin mal varlıklarına peş peşe iki ayrı ihtiyati tedbir kararı konuldu



Vanda 9 kasımdaki 5.6 şiddetindeki depremde yıkılarak aralarında DHA muhabirleri Cem Emir ile Sebahattin Yılmazın da olduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Otelinin sahiplerinin servetine ihtiyati tedbir kararı konuldu. Orduevinden korktuğu için Bayram Otelinde kalan ancak hayatını kaybeden Aydınlı Astsubay Afşin Kürşat Gülerin ailesinin açtığı davada kararı Van 2.Asliye Hukuk Mahkemesi verdi. Best Van Turizmde şoför olarak çalışan 43 yaşındaki Erdal Timurun ailelerinin açtığı davada ise kararı, Van 3. Asliye Hukuk Mahkemesi verdi.

Aydınlı Astsubay Afşin Kürşat Gülerin ailesi otel sahipleri dahil Van Belediyesi ve Van Valiliği İl Afet Koordinasyon Merkezi hakkında 450 bin TLlik maddi ve manevi tazminat davası açarken, Erdal Timurun ailesi de 92 bin TLlik tazminat davası açtı. Astsubay Afşin Kürşat Gülerin ailesinin avukatı Suat Çakanın verdiği bilgilere göre, otelin şimdiki sahibi Tevfik Bayramın ilk 7.2lik depremden sonra bina giydirmelerinin altındaki çatlakları önemsemediğini, binada görünen çatlakların sıvalanıp tamir edildiğini ve ayrıca boya yapılarak hasar alınmamış süsü verildiğine dikkat çekildi.

Ölmezin yakınları da dava açıyor

Ercişte, depremde yıkılan Sevgi Apartmanının müteahhiti Salih Ölmezin inşa ettiği bir diğer apartman olan Özlem Apartmanına yıkım kararı verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD mühendislerinin yaptığı kesin hasar tespitinde binanın yıkılmakta olduğu belirtildi. Salih Ölmezin 24 yakınının oturduğu bina önümüzdeki günlerde yıktırılacak. Ayrıca yakınları olduğu halde, 24 ailenin de Salih Ölmeze maddi ve manevi tazminat davası açacağı öğrenildi.

12.500 nüfuslu Başkale, göçle 25 bin oldu

Deprem sonrası Vanda göç devam ederken, bu göçten Vana bağlı ilçeler de etkilendi. Etkilenen ilçelerin başında da Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Başkale İlçesi geliyor. Kente 110 kilometre uzaklıkta bulunan ve tabela nüfusu 12 bin 500 olan İlçeye, kaymakamlık verilerine göre 3 bin aile olarak yaklaşık 12 bin kişi göç etti. Kaymakam Bilgehan Bayar, muhtarlardan edindikleri bilgilerden bu rakamlara ulaştıklarını aktardı. Kaymakam Bayar, ilçedeki öğrenci sayısının yaklaşık 2 bin arttığını, bu öğrencilerin okullara yerleştirildiğini belirtirken, ilçeye gelip yerleşen ailelerin yüzde 80ninin ise Başkale nüfusuna kayıtlı kişiler olduğunu söyledi.

Kenan BUTAKIN / VATAN


Geri Dön