24 / 04 / 2024

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Ramazan bayramı tatiline çıkacaklar 'Bayram tatili 9 gün mü oldu yoksa 3 gün mü olacak' sorusunun cevabını merak ediyor. Daha önceki bayramlarda 9 gün tatil açıklayan hükümet bu bayramda kaç gün tatil edileceğini Kabine Toplantısında görüştü.



Ramazan Bayram tatili için yola çıkacaklar '9 günlük bayram tatili' sürprizi geldi. Günlerdir yol hazırlığı ve tatil planı yapanlar 'Ramazan bayramı tatili 9 gün mü yoksa 3 gün mü' sorusunun cevabını araştırdı. Bu sene bayram tatili planı yapan milyonlarca insan 29 Nisan Cuam günü mesai saatinin bitimiyle yollara çıkacak. Bayram süresince devlet tarafından işletilen köprü otoyol ve tüneller ücretsiz olacak.

Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nden yapılacak geçişler daha önceki tarifeler üzerinden yapılacak. İzmir-İstanbul otobanı da ücretli yollar arasında yer alacak. 

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı beklentisi vardı. Hükümet Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağını Kabine Toplantısında değerlendirdi. Ramazan Bayramı’nda şehir içi ve şehirlerarası yollarda oluşacak trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi ve trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla emniyet güçleri genişletilmiş tedbirler alacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. Bayram tatilinin perşembe ve cuma gününün de dahil edilerek 9 güne çıkarılmasına yönelik taleplerin geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 'Ramazan Bayram tatili 9 gün mü olacak' sorusuyla ilgii herhangi bir açıklama yapmadı. Hükümetin tatili 9 gün olarak açıklamaması turizm sektörü ve kamuda çalışanlar için kötü bir sürpriz oldu. 

Ramazan Bayramı arefe günü 1 Mayıs olacak.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olacak.

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön