29 / 03 / 2024

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm başladı!

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm başladı!

 Fikirtepe Projesi 'nin bir benzeri Bayrampaşa 'da hayata geçiyor. İlçede ada ve parseller birleşcek, ev sahiplerine yüksek katlı inşaat izni verilecek, trafik sorunu bitecek...



Milletvekİlİ adayı olan eski Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge 'den görevi devralan yeni başkan Atilla Aydıner, Akgün İstanbul Otel 'de düzenlediği gazetecilerle tanışma toplantısında, projelerini anlattı. Aydıner, öncelikle kültürel dönüşüme önem verdiklerini ifade etti. Kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğini kaydeden Aydıner, ancak kentsel dönüşümün tek başına ideal bir kent ve kentlilik unsuru olmadığını kaydetti. Aydıner, “Kültürel bir vasat oluşturabilirsek ortak bir algıya ulaşabiliriz. Bu noktada sanatın paylaşımını sağlayabiliriz. Bayrampaşa 'da arayış sahibi kültür alıcısı vatandaşlarımızın öncelikleri ve istekleri süzgeçten geçirilerek talepler karşılanacaktır ” diye konuştu.

Toplu yaşam alanları şart

“Toplulaştırma ” projeleri olduğunu belirten Aydıner, bu projede ada ve parselleri birleştireceklerini, bu alanlarda yaşayan insanların hiçbir hak kaybına uğramadan evlerine geçeceklerini söyledi. Aydıner, bu ada ve parsel birleştirmeleri ile sağlıksız kent görünümünden kurtulmak için şekillendirme ve yeniden düzenleme işlemleri yapacaklarını vurgulayarak, “Sağlıklı, kaliteli, yaşanabilir konutlar üretip bu konutların çevrelerini genişleterek farklı bir şehir silueti oluşturacağız ” dedi.Eski Bayrampaşa Cezaevinin kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirildiğini ifade eden Aydıner, bu proje çerçevesinde 400 yataklı Eğitim ve Araştırma hastanesi yapılacağını bildirdi. Aydıner, kentsel dönüşümün tek başına ideal bir kent ve kentlilik meyvesini sunamadığını belirterek, “Kültürel dönüşüm olmadan kentsel dönüşüm bir işe yaramaz ” dedi. Gençleri kahve köşelerinden kurtarmak için bilgi merkezleri oluşturacaklarını aktaran Aydıner, Balkan göçmenlerinin Bayrampaşa 'da çoğunlukta olduğuna dikkat çekti.

Kimse zarara uğramayacak

BAYRAMPAşžA Belediye Başkanı Atilla Aydıner, ilçede kentsel, kültürel ve sosyal dönüşüm için kolları sıvadı. Aydıner Toplulaştırma adı altında başlattıklerı yeni proje ile ada ve parselleri birleştireceklerini, bu alanlarda yaşayan insanların hiçbir hak kaybına uğramadan evlerine geçeceklerini söyledi. Projeye Topbaş da destek veriyor.

Bayrampaşa Beldiye Başkanı Atilla Aydıner, Akgün İstanbul Otel 'de düzenlediği basın toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.
Star/Kemal Gümüş


Geri Dön