19 / 04 / 2024

Polat, Piyalepaşa'da kentsel dönüşüm yapacak!

Polat, Piyalepaşa'da kentsel dönüşüm yapacak!

Bugüne kadar yaklaşık bin konut inşa eden ve tümünü iskanı alınmış şekilde teslim eden Polat Holding, 20 yıl önce arazi yatırımı yaptığı Piyalepaşa'da kentsel dönüşüme başladı...



GAYRİMENKUL ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Polat Holding, Piyalepaşa'da 80 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlattı. 


660 milyon liraya mal olacak, 902 konut ve ticari ünitelerden oluşan proje az katlı binalardan oluşacak. Bugüne kadar yaklaşık bin konut inşa eden ve tümünü iskanı alınmış şekilde teslim eden Polat Holding, 20 yıl önce arazi yatırımı yaptığı Piyalepaşa'da kentsel dönüşüme başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, teslim ettikleri tüm projeleri depremden sonra tek tek dolaştıklarını ve sadece iki binada sorun olduğunu gördüklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu binalardaki sorunların da tamamen teslim sonrası yapılan ek inşaatlardan kaynaklandığını gördük. Bunlarla ilgili bildirimlerimizi de yaptık. Bizim felsefemiz bir projeyi bitirip sattıktan sonra işin içinden çıkmak değil. Bundan sonra yapacağımız projelerde de yaşanabilir olmasına özen göstermeye devam edeceğiz." 100 bin metrekarelik alanın dönüştürüleceği Piyalepaşa'da şirketin kendine ait 70 bin metrekare arsası bulunuyor. Bu araziler üzerinde zaman içinde kaçak yapılaşmalar olduğunu belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Kaan Yücel, "Arazinin geri kalan kısmı dönüştürülecek toplam arsa içinde 219 bina, 615 bağımsız birim var. Bu birimlerin de 215 tanesi ve ruhsatı olan. geri kalanı ruhsatı alınmamış birimlerden oluşuyor. Biz ruhsatı alınmış hak sahiplerinin yüzde 70"i ile anlaşmaları tamamladık." bilgisini verdi. 


Projenin ilk etabına bu yıl içinde başlanması planlanıyor. 902 konutun 215'i arsa sahiplerine verilecek. Geri kalan daireler yerli ve yabancı yatırımcılara satılacak. Öngörülen metrekare başlangıç fiyatı 3 bin dolar olarak veriliyor. Projede konutların dışında 3 ofis bloku, 20 katlı 400 yataklı otel ve 30 bin metrekare alanda mahalle konseptinde ticarî ünitelere de yer verilecek. Binalar enerji, su ve diğer giderlerde dışarıya bağımlılığı az ve ekonomik işletim modeliyle işletilecek.



Ticari Hayat 





Geri Dön