23 / 04 / 2024

Bayrampaşa'ya yeni otopark!

Bayrampaşa'ya yeni otopark!

İlçe genelinde modern ve teknolojik otoparkları hayata geçiren Bayrampaşa Belediyesi, Atatürk Parkı’nın altına yaklaşık 500 araçlık otopark yaparak vatandaşların hizmetine sunacak.




Yıllardır çözülemeyen ilçenin merkezindeki otopark sorununa Bayrampaşa Belediyesi neşter vurmaya hazırlanıyor. Yeni otopark projesiyle birlikte Atatürk Parkı’nın altı otoparka dönüştürülürken, parkın üst kısmı da yapılacak düzenlemeyle yepyeni bir görünüm kazanacak.


Toplam 16 bin metrekare alan inşa edilecek ve 4 kattan oluşacak otopark yaklaşık 500 araç kapasiteyle Bayrampaşa’nın en büyük ve en modern otoparkları arasında yer alacak. Şubat ayının sonunda inşaatı başlaması planlanan çok katlı otopark ve park 2017 yılının başında hizmet vermeye başlayacak. Otoparkta engelli vatandaşlar için de özel park alanı ayrılırken yine engellilerin kullandığı elektrikli tekerlekli sandalyeler için de park yeri ayrıldı.





AYDINER: OTOPARK KAPASİTESİNİ 20 BİNE ÇIKARACAĞIZ

Göreve başladığında Bayrampaşa’daki trafik sorununu çözme sözü verdiğini hatırlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Somut projeleri bir bir hayata geçirerek bu vaadimizi de yerine getiriyoruz. Sadece Bayrampaşa’nın değil, İstanbul’un en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa ‘üstü park, altı otopark’ projelerimizle kalıcı çözüm üretmeye devam ediyoruz. Belediyemizin önündeki Atatürk Parkı’nın altına inşa etmeyi planladığımız 4 katlı 500 araç kapasiteli otopark ilçemizin merkezindeki trafik sorununu ortadan kaldıracak. Mevcut parkı da daha işlevsel ve yeşil hale getirerek halkımızın kullanımına sunacağız inşallah. Bizim hedefimiz 5 yıl içinde Bayrampaşa’daki otopark kapasitesini 20 bine çıkarmak.”




Bayrampaşa Belediyesi



Geri Dön