24 / 04 / 2024

Bayrampaşa'ya yeni metro hattı müjdesi!

Bayrampaşa'ya yeni metro hattı müjdesi!

Bayrampaşa'ya yeni metro hattı müjdesi veren AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner yaptığı açıklamada “1 yıl içerisinde bitecek olan projelerle, halkımız 11 bin 584 araç kapasiteli otoparka kavuşmuş olacak” dedi.



Bayrampaşa Belediye Başkanı ve AK Parti başkan adayı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın yeni vizyon projelerini Yeni Şafak gazetesine anlattı. Bayrampaşa'da otopark sorununa kalıcı çözümler üretmek için onlarca otopark projesini hayata geçirdiklerini ve yeni dönemde de bu hizmetlerin artarak devam edeceğini dile getiren Başkan Aydıner, “Şu an 13 tane parkın altına otopark inşa ediyoruz. Üstleri ise komple yeşil alan ve park alanı oluyor. Belediye binamızın önündeki düzenlenen alanın da altına 500 araçlık otopark yapılıyor.

TRAFİK SORUNU TARİH OLACAK

Şubat ayında bu hizmetimizi vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Şehir parkının içerisine yine 600 araçlık bir otopark kurduk. Otopark sorunu bizim temel projelerimizi oluşturdu. Göreve geldiğimde Bayrampaşa'da 2 bin 600 adet otopark vardı. Bugün 1 yıl içerisinde bitecek olan projelerle birlikte halkımız 11 bin 584 adet araç kapasiteli otoparka kavuşmuş olacak. Bayrampaşa otoparklarıyla anılan ve trafik sorununu çözmüş bir ilçe olacak” şeklindekonuştu.

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilçede yeşil alan oranını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Aydıner, fırsat buldukça gençlerle birlikte spor aktivitelerine katıldığını belirtti.

YENİ METRO HATTI MÜJDESİ

Eski cezaevinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Aydıner, “Burada 2 bin 320 adet daire var. İsmet Paşa Mahallesi’nden vatandaşlar şu anda kendi evinde oturuyor. Daha sonra bu alanda yapılan kentsel dönüşüm projesindeki sıfır dairelerine geçecekler ve böylece kendi bulundukları konutu da boşaltma imkânına kavuşacaklar. İçinde ayrıca 300 yatak kapasiteli bir hastane de kurulacak. Yine bu araziye bir metro istasyonu getireceğiz. Böylece hastaneye ulaşımda da vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlanacak” dedi.

OTOBAN ÜSTÜNE MEYDAN

Eski cezaevi projesinin hemen yanında yer alan TEM bağlantı yolunun geçtiği kısmın da kapatılacağını belirten Aydıner, “Böylece Bayrampaşa’ya ortalama 10 bin metrekarelik yeni bir meydan kazandıracağız. Ve ilk defa otoban üstü bir meydan projesi hayat geçecek. Bayrampaşa eski bir yerleşim yeri olduğu için meydanı yok. İlk meydanımız burası olacak” dedi. Engellilere bakan kişilerin sosyal yaşama katılmaları için hazırladığı projenin detaylarını açıklayan Aydıner, “Gündüzlü Engelli Bakımevi’ni inşa ettik ve hizmete hazır hale getirdik. Engelli bir akrabanız veya tanıdığınız var ise, o engelli kişiyi, çocuğunuzu bir yere bırakıp gezmeye gitmeniz mümkün değil. Biz bu ailenin engelli bireyini bir gün sabahtan akşama kadar alıp tesisimizde psikologlarımız, doktorlarımız ve uzman personelimiz eşliğinde sabahtan akşama kadar gıdadan tutun da, kişisel bakım gibi her şeyini üstlenerek ilgileneceğiz. Akşam aileye teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Lunapark alanı halkın olacak


Kamulaştırma bedeli ödenen eski lunapark alanı için müthiş bir proje hazırladıklarını da müjdeleyen Aydıner, “Bu alan çok önemli bir yerde ve yıllardır boş duruyor. Gelir gelmez burası için bir proje tasarladık. Oraya büyük bir meydan ve altına da 4 kat otopark yapıyoruz. 750 araçlık bir otopark olacak. Üstüne de Saraybosna'daki tarihi Osmanlı Çeşmesi’nin bir benzerini inşa edeceğiz. Çeşmenin yanı sıra meydan da tarihi bir saat kulesi de yapacağız. Burası da millet bahçesi olacak. Osmanlı-Selçuklu mimarisiyle de bir cami de yer alacak bu önemli projede” diye konuştu.

Emeklilere İkinci Bahar Lokali

Bayrampaşa’da emekliler ve kadınların da unutulmadığını söyleyen Atila Aydıner, “İkinci Bahar Lokalini kurduk. Burada çay, kahve televizyon gazete, kütüphane gibi her hizmeti sunuyoruz üstelik bedava. Böylece vatandaşlarımız güzel ve kaliteli vakit geçirebiliyorlar. Tesisimizi yaklaşık 200 kişi kullanıyor şu anda. Hatta artık haftanın 3 gününü de kadınlarımıza ayırmaya karar verdik. Gelin, günlerinizi burada yapın dedik. Kadınlarımız da çok ilgilendiler ve memnun oldular. Bu lokalin yenilerini Yenidoğan, Vatan ve Terazidere mahallelerinde de kuracağız. Bu projeyi önümüzdeki dönem tüm mahallelerde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Atila Aydıner kimdir?

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

 


Geri Dön