26 / 04 / 2024

Ankara'ya yeni metro hattı müjdesi!

Ankara'ya yeni metro hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara’ya 3-4 yerde daha yeni metro hattı yapmayı planladıklarını söyledi.




Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna gelen Mustafa Tuna yeni projelerini anlattı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Etimesgut'a taşınması sonrası boşalacak olan binaların askeri müzeye çevrileceğini ve halka açılacağını söyleyen Tuna, 2018'de suya, ulaşıma ve ekmeğe zam olmayacağını müjdeledi.

ANKAPARK'IN İŞLETME SÜRESİ UZAYACAK

İnşası sürerken yangın çıkan Ankapark'ın işletme süresinin 10 yıldan 29 yıla çıkarılmasıyla ilgili TBMM'de karar alınmasının beklendiğini dile getiren Tuna, "Orada şu anda ticari faaliyet yapılamıyor. Ticari faaliyet derken restaurant, pastane, kafe ve hediye eşya alınabilecek mekanlar. Oraya gelen vatandaşlar için büyük bir alan. Gezip dolaştıktan sonra dinlenecek, gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek yerleri olsun. Ancak bunların yapılabilmesi için kanuni düzenleme gerekiyor. Ticareti ve sürenin uzatılması ile ilgili kanuni düzenleme torbalardan birine girecek inşallah" dedi.

YENİ METRO HATTI VE BAĞLANTI MÜJDESİ

Ankara’ya 3-4 yerde daha yeni metro hattı yapmayı planladıklarını söyleyen Tuna, "Tramvay da düşünüyoruz. Ankaray’ın yaygınlaştırılması ile ilgili Başbakan’a arz ettim. Bazı yerler söyledim. O da destek için yardımcı olacağını söyledi. Biz çok yere istiyoruz. Şimdilik bu yerlerin isimlerini gizli tutmaya çalışıyoruz" dedi. Metro bağlantıları için de parojeler hazırladıklarını belirten Tuna şöyle devam etti: "Keçiören’den bağlantı kısa ve hızlı gözüküyor. Bizim de talebimiz Siteler ve Aydınlıkevler’den toplaması yönünde, öyle bir çalışmamız var. İlk etapta havaalanı metrosu Keçiören metrosunun devamından Kuzey Ankara’nın oradan devam etmesi şeklinde projeler yapıldı." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin karşısına müze ve otopark yapacaklarını belirten Başkan Tuna, proje hazırlıklarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde inşasına başlanacağını belirtti. 

 

Trafiği rahatlatmak için çalışıyoruz


Belediye otoparklarının 1 TL yapılmasından sonra vatandaşların otoparkları kullanmaya başladıklarını ve trafiğin rahatladığını dile getiren Başkan Tuna, trafiği azaltmakla ilgili başka çalışmalar da yapıldığını açıkladı. Ankara Emniyeti’nin orada çalışmalar olduğunu söyleyen Tuna, “Kepekli yokuşunda, Dikmen kavşağında ciddi kazalar oluyor. Orada, Konya yolunu alta alacağız. Bunlar okullar kapandığı zaman faaliyete geçecek. Ayrıca Samsun yolundaki Türk Telekom binası önündeki Havalimanı yoluna bağlayan kavşağı da yerin altına alacağız” diye konuştu.

Askeri alanlar halka açılıyor


Zırhlı birlikler, Kuvvet Komutanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı’nın Etimesgut’a taşınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Tuna, “Taşınma işlemi bittikten sonra o binaların müze olarak halka açılması ve Saraçoğlu ile birleştirilerek şehrin merkezinde büyük bir alanın oluşturulması yönünde çalışmalarımız var. Bunlar taşındıktan sonra müze olarak halka ve yayaya açılacak. Mesela Genelkurmay burada Genelkurmay Müzesi açmak isteyebilir” dedi.





Geri Dön