23 / 04 / 2024

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik affından kimler yararlanabiliyor? Detaylar belli oldu!

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik affından kimler yararlanabiliyor? Detaylar belli oldu!

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak ve bedelli askerlikten kimler yararlanacak? İşte, bedelli askerlik affının detayları…



Hürriyet yazarı Noyan Doğan 22 Haziran 2022 tarihli köşe yazısında bedelli askerliğe ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Bedelli askerlik bedeli memur kat sayısına göre hesaplanıyor. Memur kat sayısı da Ocak ve Temmuz olmak üzere bir sene içinde 2 kere belirleniyor. Bedelli askerliğe müracaat ve bedelin ödendiği tarih arasındaki farklılık sebebiyle de bugüne kadar ödenecek bedel tutarında tereddütler oluşuyordu.

Örneğin, bedelli için Şubat ayında başvuran birinin ödeyeceği bedel, yılın ilk 6 ayındaki memur kat sayısına göre hesaplanırken; eğer bedel Ağustos ayında ödenecekse bu sefer yılın ikinci dönemine ait memur kat sayısı üzerinden hesaplanıyor. Bu durum da tereddütlere sebep oluyordu.

TBMM’de görüşülen tasarı yasalaştığında, askerlik için bedel ne zaman ödenecekse o tarihteki memur kat sayısı üzerinden hesap yapılacak. Bugün için bedelli askerlik tutarı 240.000 gösterge rakamıyla bugünkü 0,235445 memur kat sayısının çarpımı sonucu çıkan 56.506 TL. Temmuz ayında memur kat sayısı artacağından askerlik bedeli de yükselecek.

Söz konusu düzenlemenin kısa zaman içinde yasalaşacağı düşünülüyor.


Geri Dön