25 / 04 / 2024

Behiye Aksoy'un evi, bakımevi ve ilaç masrafı için satılıyor!

Behiye Aksoy'un evi, bakımevi ve ilaç masrafı için satılıyor!

Yıllardır Alzheimer hastalığı ile mücadele eden Türk sanat müziğinin efsanevi sesi Behiye Aksoy'un tek mal varlığı olan evi, bakımevi ücreti ile ilaç masraflarının karşılanması için satılıyor



Mahkemeye başvuran Behiye Aksoy'un oğlu Ahmet Kazım Aksoy, Alzheimer hastası olan annesi Behiye Aksoy'un özel bakımevine yatırılmasından sonra masraflarını karşılayamadığını belirterek, annesine ait Antalya'daki evin satılarak paranın bakım masraflarında kullanılmasını istedi. Mahkeme, Behiye Aksoy'un aynı zamanda vasisi olan oğlunun talebini kabul ederek evin açık artırma usulü satılmasına karar verdi.

MAKSİM'DEKİ KADIN

Maksim Gazinosu'nun ilk kadın assolisti olan Behiye Aksoy, bir dönem Türk sanat müziğinin ve sahnelerin en önemli isimlerindendi. Gazinolar, Behiye Aksoy ve Zeki Müren'in sahneye çıktığı dönemlerde gördüğü ilgiyi hiçbir zaman bulamadı. Sesi, sahnedeki duruşu ve kıyafetleriyle dinleyicilerin gönlüne taht kuran Behiye Aksoy, bugün 78 yaşında ve yaklaşık 10 yıldır Alzheimer hastalığı ile mücadele ediyor.

AYDA 2 BİN TL ÜCRET

Behiye Aksoy'un vasisi olarak başvurusu mahkemece kabul edilen Ahmet Kazım Aksoy, annesinin özel bir bakımevinde kaldığını, ayda 2 bin lira bakım ücreti ve ayrıca ilaç masraflarının kendisi tarafından karşılandığını belirtti. Aksoy, annesine yıllardır kendi imkânlarıyla bakmaya çalıştığını, ancak bakımevine yatırılmasından sonra bu masrafları karşılamasının mümkün olmadığını ifade etti. Annesinin 790 lira emekli maaşı olduğunu, bunun dışında herhangi bir gelirinin bulunmadığını belirten Ahmet Kazım Aksoy, bu nedenle annesine ait Antalya'daki evin satılmasını istediğini belirtti. Behiye Aksoy tarafından 20 yıldır kullanılan Antalya'daki eve bilirkişi, 191 bin lira değer biç ti. Ev pazarlık usulü satılacak.

Zeki Müren'le yarışırdı

İstanbul'da, 19 Eylül 1933'te dünyaya gelen Behiye Aksoy, çocukluğunda ud ve piyano dersleri aldı. Ankara Radyosu sınavına girdi. Maksim Gazinosu tarihinde Zeki Müren ile yarışan tek kadın sanatçı olan Aksoy müziği bıraktığı 80'li yıllara kadar da hep zirvede kaldı.

Halil Aksoy ile olan evliliğinden Ahmet Kazım isminde bir oğlu oldu. Daha sonra da Berker İnanoğlu ve Fahrettin Aslan'la evlenip ayrıldı.

HABERTÜRK


Geri Dön