28 / 03 / 2024

Bekir Bozdağ: 500 bin konutu vatandaşımızın kullanımına sunduk!

Bekir Bozdağ: 500 bin konutu vatandaşımızın kullanımına sunduk!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TOKİ'nin Turgut Özal zamanında kurulduğunu, AK Parti iktidarlarına gelene kadar geçen 19 yılık sürede 43 bin konut üretebildiğini, kendi dönemlerindeki 12 yılda ise 500 bin konut üretildiğini vurguladı....



Yerköy Belediyesi'nin yapımını gerçekleştirdiği tesislerin açılışına katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nüfusu 65 milyondan 76 milyon çıkarken gelirlerinin 3,5 kat civarında arttığını ifade etti.


Milletin, 3 Kasım 2002'de hazinenin bekçilerini değiştirdiğini belirten Bozdağ, şunları kaydetti:


"(Millet) Esasında hazinede sıkıntı olduğunu her zaman biliyordu. Bir bekçinin yetmediğini görünce, koalisyonlar getirdi, iki bekçi olsun dedi ama 1999'a gelindiği zaman 'bu hazineyi iki bekçi de bekleyerek kurtaramaz' dediler. 3 tane partiyle, hazineye adeta 3 bekçi tayin ettiler ama gördüler ki 3 bekçi de hazineyi koruyamadı, korumadı. Adeta daha fazla yolunması için rekabet içine girdi. İşte 3 Kasım'da bu bekçileri oradan kovdu milletimiz. Yerine Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını hazineye bekçi yaptı. İşte zenginleşmenin ana nedeni budur. Hazineye haram elleri uzattırmıyor, uzanan elleri kırıyor, milletin hakkını, hukukunu, emanetini gözümüz gibi koruyor ve onları sadece milletin hizmetine sunuyor ve bu gaye ile gece gündüz demeden çalışıyoruz. O yüzden bakın bizden rahatsız olanlar dünün hırsızları, hazinede eli olanları, çalanları, çırpanları bizden ve ekibimizden her zaman rahatsızdır."


- "500 bin konutu vatandaşımızın kullanımına sunduk"


AK Parti iktidarında ülkede birçok alanda önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Bozdağ, toplu konutta Türkiye'nin dört bir yanını değiştirdikleri dile getirdi.


Bozdağ, şöyle devam etti:


"Adeta yeni şehirler kurduk. Kentlerimizin bina kalitesinin artması, mimari anlayışının değişmesi, daha iyilerle insanımızın buluşması adına adeta birer örnek oldular. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) dışında müteahhitler bina yaptığı zaman o kaliteyi taşıma konusunda adımlar attılar. Yerköy’de de 560 konutu Yerköylü kardeşlerimizle buluşturduk. Yozgat'ın bütün ilçelerinde Türkiye'nin dört bir yanında biz bu konuda konutlarla milletimizi buluşturduk."


TOKİ'nin Turgut Özal zamanında kurulduğunu anımsatan Bozdağ, AK Parti iktidarlarına gelene kadar geçen 19 yılık sürede 43 bin konut üretebildiğini, kendi dönemlerindeki 12 yılda ise 500 bin konut üretildiğini vurguladı.


Bozdağ, "Devam edenleri saymıyorum. 19 yılda 43 bin nere, 12 yılda 500 bin nere. İşte çalışmak buna denir, üretmek buna denir, hizmet etmek buna denir. Biz böyle bir anlayışla çalışıyoruz. Sayın Devlet Bahçeli, bizden önceki dönemde, toplu konutun bağlı olduğu bir başbakan yardımcısı idi. Bir sorun bakalım, Yerköy'de, Yozgat'ta, Sorgun'da yokta, Şefaatli'de yok, hiçbir yerimizde yok. Acaba Türkiye'mize kaç toplu konut yapmışlar. Slogan çok ama hizmet yok ama bizde slogan yok, bizde hizmet var. Böyle yüksekten atmak yok, milletin yanında yaptıklarımızı konuşma var. Biz o anlayışla yapıyor, o anlayışla adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından belediyenin ilçeye yaptırdığı 19 hizmet biriminin toplu açılışını yapan Bozdağ, Sanayi Sitesi'nde esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.


AA


Geri Dön