19 / 03 / 2024

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 



Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kadıköy Belediyesi’nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirdiği Çevre Festivali’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

‘Afet ve Kentsel Dirençlilik’ başlığıyla gerçekleştirilen söyleşi de açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin afet olmadığına, dünyanın var olma sebebi olduğuna dikkat çekti. Görür, söz konusu açıklamasında "Eğer dünyada deprem olmuyorsa bilin ki hepimizin sonu gelmiştir, dünya ölmüştür. Ölü gezegende deprem yoktur" ifadelerini kullandı. 

Afetten ziyade depremin bir doğa olayı olduğunun, ancak insanların hayatlarını kaybetmesi üzerine afete dönüştüğünün altını çizen Görür, "Fay zonlarına, abuk sabuk binalar yaparsanız ölürsünüz" diyerek, Güneydoğu’da olduğu gibi, Marmara'da, İstanbul'da beklenen depremler gibi olduğunu dile getirdi. 

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Beklenen Marmara depremindeki hasar Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!


Geri Dön