21 / 05 / 2024

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Cep telefonu almayı geciktirenler yeni düzenlemeye göre zararlı çıktı. Cep telefonunda taksit yapılacak miktar yeniden belirlendi.



Taksitle cep telefonu satışlarında sistem tamamen yenileniyor. Telefon fiyatları, yeni bir model almak isteyenler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki yeni sisteme göre kaç taksit yapılıyor? İşte detaylar..

Telefon fiyatları sürekli artış gösterirken, yeni telefon almak isteyenler ise bütçelerini nasıl denkleştireceklerini düşünüyor. Fiyatlar yeni yılda güncellenirken, telefonda hangi fiyata kaç taksit yapılacağı da yeniden düzenlendi.

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Yenileme merkezleri veya yetkili satıcılar tarafından gerçekleştirilen yenilenmiş ürün özelliği taşıyan cep telefonu satışları hariç, fiyatı 12 bin liranın üzerindeki cep telefonu satışlarında vade sınırı 3 ay olarak tespit edildi.

KAÇ TAKSİT YAPILACAK?

Aktarılan bilgilere göre bundan sonra cep telefonu alışverişlerinde taksit sayısını alınacak telefonun fiyatı belirleyecek. Ticaret Bakanlığı, yapılan düzenlemeyle telefon fiyatlarındaki sınırı BDDK taksit tutarı panelinde arttırdı.

Bakanlık bünyesinde hazırlığı tamamlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de  yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Bundan önce 5 bin Türk Lirası değerindeki bir telefona 3 taksit yapılıyordu. Yeni düzenlemeyle ise taksit yapılacak fiyat değişti. Buna göre yeni fiyat 12 bin TL olarak belirlenirken, bu fiyattaki bir telefon için 3 taksit yapılabilecek.


Geri Dön