29 / 03 / 2024

Belçika'da yolcu uçağı restorana dönüştürülüyor!

Belçika'da yolcu uçağı restorana dönüştürülüyor!

Belçika'da 7 yıl bir "uçak restoran"da garson olarak çalışan Kayserili gurbetçi, aynı projeyi memleketinde gerçekleştirmek için kullanım süresi dolan bir Airbus A300 tipi yolcu uçağı satın alarak çalışmalara başladı.



Belçika'da, 7 yıl boyunca bir ''uçak restoran''da garsonluk yapan Yavuz Kılıç, memleketi Kayseri'de de aynı projeyi gerçekleştirmek için kolları sıvadı.


22 yıl yolcu uçağı olarak hizmet veren ve 5 yıl önce uçuş süresi dolan Airbus A300 tipi yolcu uçağı, 31 yaşındaki girişimci Yavuz Kılıç tarafından parçalar halinde İstanbul'dan Kayseri'ye getirildi. 


Melikgazi İlçesi Komando Caddesi'nde küçük bir tepeye yerleştirilen yolcu uçağı yapılacak düzenlemelerle yaklaşık 200 kişilik bir restorana dönüştürülecek. 


Girişimci Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belçika'da doğduğunu ve bu ülkede uzun süre garsonluk yaptığını söyledi.


2000 yılında Belçika'da restorana dönüştürülen bir uçakta 7 yıl çalıştığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:


"Uçak restoranda işi bırakınca kendi iş yerimizi açtık. Ama aklımızda hep bir 'uçak restoran' açma fikri vardı. Sürekli hurda uçakların ihalelerini takip ediyordum. En sonunda geçen yıl İstanbul'da böyle bir uçak olduğunu öğrendim ve hayalimi gerçekleştirmek için satın aldım. Uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan altı parça halinde Kayseri'ye getirdik. Projemizi de Türk ve Belçikalı mühendislerin çalıştığı bir şirket hazırladı. Hayalimi yıllarca beraber çalıştığım iş ortağım Kahraman Yıldız ile hayata geçiriyoruz."


Kılıç, hayalini kurduğu "uçak restoran" projesinin yaklaşık 1 milyon avro maliyeti olduğunu söyledi.


54 metre uzunluğundaki Airbus A300 modelindeki uçağın üst kısmının restoran, altınının ise mutfak olarak düzenleneceğini ifade eden Kılıç, "Her kanatta 50'şer kişilik teras ayrıca pist alanında da 300 kişilik bir teras olacak. İzin konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık" diye konuştu.


Kılıç, Kayseri'nin turizmden daha çok pay almak için büyük adımlar attığını vurgulayarak, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki yatırımların ve kentin Kapadokya'ya olan yakınlığının önümüzdeki yıllarda turist sayısının artıracağını düşünerek, böyle bir projeye başladıklarını kaydetti.


Kayserililerin de restorana dönüştürülmüş bir uçakta yemek yemeyi seveceğini belirten Kılıç, "Kayseri halkının büyük bir kısmı uçağa binmemiş. Merak edip gelenler olacağını düşünüyorum. Uçağın kokpit kısmını çok güzel bir şekilde düzenleyeceğiz. Misafirlerimiz burada hatıra fotoğrafı çektirebilecek" dedi.


AA


Geri Dön