26 / 04 / 2024

Belediyeler milyar dolarlık projelerle MIPIM'de!

Belediyeler milyar dolarlık projelerle MIPIM'de!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 15 ilçe belediye başkanı ile fuara katıldıklarını ve kentte gerçekleştirmeyi planladıkları 60 proje için yatırımcılara çağrı yaptıklarını söyledi.



Enerji, turizm ve lojistik sektörleriyle ilgili projeleri olduğunu anlatan Uğur, "Cunda'da 4 yat limanı, Gönen'de termal yatırım gibi projeler var. İtalyan bir yatırımcı grup ile görüştük, Balıkesir çok cazip geldi ve 6-7 Mayıs'taki Gelişen Kentler Zirvesi'ne katılıp kenti inceleyeceklerini söylediler" dedi. Uğur, ayrıca enerji, metal ve kimya sektörlerinden 10 milyar dolarlık yatırımın kentte şirketler tarafından yapılacağını açıkladı. 


Ankara Ticaret Odası da (ATO) MIPIM'de 4 dev projeyi görücüye çıkardı. 170 metrekarelik stantta 30 metrekarelik Ankapark maketinin yanı sıra  Ankara  Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi'nin 15 metrekarelik, Podium AVM'nin 8 metrekarelik. Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi Projesi'nin (OTONOMİ) 3 metrekarelik maketleri sergilendi. ATO Başkanı Salih Bezci, Avrupa'nın en büyük tema parkı olacak Ankapark'ın yatırımcının en fazla ilgilendiği proje olduğunu söyledi. 


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise fuarda yatırımcılarla görüştüklerini belirterek, 4.5 milyon metrekare alanda dönüşüm planladıklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm yapılacak alanda 110 bin kişinin yaşadığını ifade eden Usta. 


"Bütüncül anlamda yapılan ilk dönüşüm projesi ilçemizde. Bunu yabancılara da anlatıyoruz ama endişeleri var. Mevzuattan çekindikleri için Türk bir ortakla yatırıma sıcak bakıyorlar" dedi. 


Antalya'nın çılgın projesi 137 hektar alanda kentsel dönüşüm başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk defa katıldığı MIPIM'de Kanalistanbul'dan esinlenerek projelendirilen Boğaçayı Projesi'ni tanıttı. Belediye Başkanı Menderes Türel, 'çılgın projem' diye bahsettiği çalışmanın 1 milyar liraya mal olacağını söyledi. 


Dünya


Geri Dön