24 / 04 / 2024

Beliğ Azbazdar, Aydın Tekstil'e imar izni verilmediği vurguladı

Beliğ Azbazdar, Aydın Tekstil'e imar izni verilmediği vurguladı

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, Aydın Tekstil arazisine imar izni vermemesi konusunda açıklama yaptı



Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nizamettin Başaran, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği yönetimini suçlayarak,  "Yıllardır, birliği yönetenler, aydın kooperatifinin yaptığının yüzde 1´ini yapmış olsalardı, bugün birlik bu duruma düşmezdi" dedi.

Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi´nin olağanüstü genel kurulu, kooperatif idari binasının otoparkında yapıldı.

Kooperatif Başkanı Nizamettin Başaran, genel kurulda yaptığı konuşmada, bağlı oldukları birliğin Ocak ayında yapılan genel kurulunda da birliğe yetki devri yapmayınca kendilerin hedef gösterildiğini savundu.

Başaran, şunları kaydetti: "Şu anda görevde bulunan birlik yönetim kurulu, 2 genel kurul geçirmiştir. Birlik genel kurullarında oy birliğiyle gündem maddesi yapılarak kabul edilen, ´Kooperatifin bünyesindeki borçların, birlik bünyesine çekilmesi´ nedense bir yıldır uygulamaya konulmamıştır. Verilen sözler unutulmuş, aldatma ve kandırma politikası izlenmiştir. Bu borçlar, birlik yöneticileri tarafından bizlere, değerli ortaklara baskı unsuru olarak dayatılmak isteniyor. Genel Kurul kararı niye uygulanmıyor?

Birliğin durumu belli, kooperatifleri de aynı konuma mı getirmek istiyorlar? Eğer acilen önlem alınmazsa, Aydın Kooperatifi dışında, 43 kooperatifin ortaklarına önümüzdeki dönemlerde hizmet vermesi mümkün olmayabilir. Yönetim Kurulu olarak bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Kararımızı diğer kooperatifleri de uyararak birliğe gönderdik."

Başaran, birlik tarafından kooperatiflerine Haziran ayı içerisinde gönderilen yazıda, birliğe yetki devri vermedikleri için ürün bedellerinin ilk etapta ödenmeyeceğini bildirdiğini de belirterek, birlik yönetimini üreticiden pamuk alımını engellemekle suçladı.

-AZBAZDAR KONUŞTURULMADI-

Başaran´ın konuşması sırasında genel kurula gelen TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, divan başkanlığından gündem maddeleriyle ilgili görüş belirtmek üzere söz istedi, ancak bu talebi Divan Başkanı Deniz Atay tarafından, genel kurulda sadece kooperatif ortaklarının söz isteme hakkı olduğu belirtilerek geri çevrildi.

Atay´ın söz vermemesi, kooperatif ortaklarınca alkışlarla desteklenirken, Azbazdar, kooperatif yönetim kurulunun masasına giderek, "Hayırlı olsun" diye tepkisi belirtti.

Azbazdar, genel kuruldan çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar tercihlerini yaptılar. Yarından itibaren biz de görevimizi yapacağız. Yasal yollar ne ise o olacak" diye konuştu.

Birliğe yetki vermeyen tek kooperatifin Aydın Kooperatifi olduğunu belirten Azbazdar´a, açıklamaları sırasında bazı kooperatif ortakları tepki gösterdi.

Azbazdar´ın ortağa cevap vermesiyle başlayan tartışmaya, diğer kooperatif ortakları da katılınca, genel kurulda gerginlik yaşandı. Azbazdar, yanındaki kişiler tarafından tartışma ortamından uzaklaştırılarak aracına bindirildi.

-TÜM YETKİLER KOOPERATİF YÖNETİMİNE-

Azbazdar´ın kongreden ayrılmasının ardından gündem maddelerine geçilerek, kooperatif yönetim kuruluna, borçlanma, kefalet ve diğer kooperatiflerle ortaklık kurma, sahip olunan taşınmazlarla ilgili tasarrufta bulunma ve faaliyet dışı gelirlerin değerlendirilmesi konusuna ilişkin yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

-AYDIN TEKSTİL ARAZİSİ TARTIŞMASI-

Bu arada TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, kongreden ayrılmadan önce Aydın Belediyesi´nin Aydın Tekstil arazisine imar izni vermemesi ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu´nun "Aydın Tekstil arazisine gökdelen diktirtmem" şeklindeki açıklamasına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Dört katlı bina, ne zaman gökdelen oldu? Dosya verdik kendisine, lütfen okusun. 170 bin metrekarelik alanın, 65 bin metrekaresine imar izni istedik. 100 bin metrekare alanda da belediye ile ortak sosyal tesis yapalım dedik. Hiç bir şekilde yeşil alanlara zarar gelmeyecekti. Kaldı ki Aydın Tekstil yeşil alan değildir. Orada korunması gereken sit alanları, ağaçlar vardır" diye konuştu.


Geri Dön