18 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında zor zamanlar yaşayan esnaf ve sanatkarların olası bir kapanma kararına karşı taleplerini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palandöken yazılı açıklamasında, esnafın, ülke genelinde koronaviris vaka sayılarının artması sebebiyle yeni bir kapanma ile karşı karşıya olduğunu aktardı. 

Bendevi Palandöken den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Olası kapanma kararına karşı esnaf ve sanatkarların taleplerini aktaran Palandöken, şunları söyledi: 

"Teşkilatımıza bağlı 415 meslek dalında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza destek verilmeli. Esnafımız gelir vergisi, stopaj gibi tüm vergilerden muaf olmalı. Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalı. İşverene ve çalışanlara ekonomik destek verilmeli. SGK primleri devlet tarafından karşılanmalı. Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmeli. Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz ertelenmeli. Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar destekler sürdürülmeli." 

Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmeli!


Geri Dön