27 / 04 / 2024

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.



Gösterilen bütün tepkilere ve uzmanların uyarılarına rağmen Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalara hız kesmeden sürüyor. Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'ın haberine göre; projede, çevresi imara açılarak inşa edilecek Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarının planlama sürecinde sona gelinmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçen günlerde İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını onaylandığına ilişkin bir açıklama yaptı ve kadastro cetvelini askıya çıkardı. İtirazların 17 Şubat tarihine kadar yapılabileceği belirtildi. Bu cetvelle arsa tapuları ve parsellerin son durumu tespit ediliyor. 

Berat Albayrak ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

‘ENGEL KALMADI’

Güzergahta en çok merak edilen arazilerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın 2012'de aldığı ‘tarla’ vasfına sahip araziydi. Yenişehir’in planlarının hazırlanmasıyla Albayrak’ın arazisi de ‘tarla’ alanından çıkarılarak konut + ticaret alanı yapılmıştı. Böylece arazilerin değeri artmıştı. Konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisi gibi yapıların inşa edilmesinin mümkün hale getirildiği arazi, imar uygulamasının onaylanmasıyla da kesin şekilde imara açılmış oldu. Edinilen bilgilere göre 13 bin 899,50 metrekare büyüklüğündeki arazide imar uygulamasıyla yüzde 45 Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi uygulandı. Yani arazide kamunun ortak kullanımına ait olacak alanların oluşturulabilmesi için kesinti yapıldı. 7 bin 644 metrekareye düşürülen arazi 4 kat izinli ticaret+konut alanı şeklinde belirlendi. Uzmanlardan alınan bilgiye göre arazi için ruhsat alınmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!


Geri Dön