26 / 04 / 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazi almasıyla ilgili de konuştu...



CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı yaptı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Faik Öztrak, toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'da 13 dönümlük arazi aldığının ortaya çıkması üzerine açıklama yaptı:

"Erdoğan bu projeye sükse projesi demişti, bugün baktığımızda görüyoruz ki bu proje aslında saray sosyetesinin ve ona yakın olanların zenginliklerine zenginlik katma projesidir. Olağanüstü satın alma nasıl oluyor? Tarla olarak alınan bu yerler konut alanına dönüştürülmüş. Değeri kaçtan kaça çıkmış? Açıkçası Kanal İstanbul projesinin ne olduğunu her geçen gün biraz daha iyi anlıyoruz. Bu proje falan değil, ne idüğü belirsiz bir ucube yatırım. Bu proje milletin yararına olan bir proje değil."

Faik Öztrak, "Türkiye'nin doğalgazı pahalıya aldığına dair çok ciddi iddialar var. Geçtiğimiz yıl, kriz döneminde doğalgaza çok ciddi zamlar yapıldı. O dönem yazın bu zamlar yapıldığı için pek hissedilmedi ama artık vatandaşlarımız bu zamları hissetmeye başladılar. Bir an önce milletin sırtında taşınması yük olan bu faturaların hafifletilmesi için devletin gerekli önlemleri alması gerekiyor. Otursunlar Putin'le 71. görüşmeyi yapıp doğalgaz fiyatlarında indirim istesinler." şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması!

Milletimiz adına yalvarıyorum Kanal İstanbul'dan vazgeçin!

 

 


Geri Dön