20 / 04 / 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ten kira önerisi!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ten kira önerisi!

Önceki gün gündem değerlendirmesi yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, esnafın kira ödemelerine yönelik önerilerini dile getirdi. 



 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Ekonomi Masası olarak tam kapanma döneminde hayata geçirilmesi gereken destek paketleri hakkında açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öztrak kira ödemelerine yönelik de önerilerde bulundu. 

Bütçenin imkanlarının sonuna kadar halk için kullanılması gerektiğini ifade eden Öztrak, şunları söyledi: 

"Bu kapanma döneminde, pandemiden etkilenen esnaf ve ticaret erbabına, gerçek veya götürü usule tabi olup olmadığına bakılmaksızın nisan, mayıs, haziran aylarını kapsayacak şekilde üç ay için aylık 4 bin liradan toplam 12 bin lira gelir desteği bütçeden ödenmelidir. Üç ay için büyükşehirlerde aylık 3 bin liradan toplam 9 bin liraya, büyükşehir olmayan illerde ise aylık 2 bin liradan toplam 6 bin lira kira desteği esnaf ve ticaret erbabına sağlanmalıdır.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ten kira önerisi!

İş yeri kira bedelinin, kira desteği tutarının altında olması halinde kira desteği iş yeri kira tutarı kadar ödenmelidir. Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren firmalara, 2019 yılında bildirdikleri yıllık net hasılatlarının yüzde 8'i kadar, 10 bin liradan düşük, 50 bin liradan fazla olmamak kaydıyla ciro desteği derhal bütçeden ödenmelidir."

CHP'den kira ödemelerine yönelik öneri!


Geri Dön