18 / 04 / 2024

Faik Öztrak'tan kira fiyatlarına ilişkin açıklama!

Faik Öztrak'tan kira fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Müteahhitlerin iş bırakma eylemlerine değinen Öztrak, ev kiralarıyla ilgili de konuştu.



CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; konuşmasına Sakarya Zaferi’nin 100. yılını kutlayarak başlayan Faik Öztrak, çimento fiyatları sebebiyle müteahhitlerin 24 Eylül’e kadar iş bırakma eylemine değindi. Öztrak, "Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz" diye konuştu. 

Faik Öztrak tan kira fiyatlarına ilişkin açıklama!

KİRA ARTIŞLARI RESMİ ENFLASYON RAKAMINI KATLIYOR

– Bu yıl fahiş kira artışları milletimizi bezdirmiş. Partimize şikâyet telefonları yağıyor. Veriler bunu doğruluyor. Kiralık ve satılık konut ilanlarının verildiği, bilinen bir internet sitesinin hazırladığı endekse göre son bir yılda kiralar İstanbul'da yüzde 51, Ankara'da yüzde 32, İzmir'de yüzde 31,  Adana  ve Antalya'da yüzde 50, Mersin'de yüzde 64. Kayseri'de yüzde 54. Konya'da yüzde 34 artmış. Özellikle büyük şehirlerimizde kira artışları resmi enflasyon rakamını katlıyor.

– Pandemiyi borçla aşmak için verilen krediler, konut piyasasında büyük bir balona neden oldu. Bu da kiralara yansıyor. Avrupa'da konut fiyatları en hızlı artan ülke Türkiye… Devlet yurtlarına başvuru tarihi dün akşam sonlandı. Üniversiteler gelecek hafta açılıyor. Bu gecikme aileler ve öğrenciler için ciddi bir belirsizlik yarattı. Özel yurt kiralarındaki artışlar ev kiralarını da solluyor. Peki, bu kiralarla millet çocuğunu nasıl okutacak?

– Bu konut fiyatlarıyla gençlerimiz nasıl yuva kuracak? İnşaat maliyetlerinde çok ciddi artışlar var. Son bir yılda inşaat demiri yüzde 75, hazır beton yüzde 97 zam görmüş.

– En son çimentodaki olağanüstü zamlar müteahhitlere “Harç bitti, yapı paydos!” dedirtti. Müteahhitler 9 Eylül'den 24 Eylül'e kadar iş bırakma eylemi başlattı. Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz. Erdoğan şahsım hükümeti; beceriksizliğin, kifayetsizliğin tarihini yazmaya devam ediyor.

Ev fiyatları yüzde 100 artacak!

Müteahhitlerin boykotu uzayacak mı?

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kira fiyatları son 1 yılda ne oldu?


Geri Dön