24 / 04 / 2024

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kalın, burada gazetecilere açıklamlarda bulundu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştüklerini dile getiren Kalın, Rama'nın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretlerin son derece verimli olduğunu hatırlattı. 

İbrahim Kalın dan Arnavutluk taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Altyapının güçlendirilmesi, sağlık, ticaret, yatırım, güvenlik, eğitim, kültür, tarih ve tüm bu alanlarda iş birliklerine devam edeceklerine dikkat çeken Kalın, Türk kurumlarının senelerdir Arnavutluk'ta faaliyette bulunduğunu vurguladı. 

TİKA'nın uzun senelerdir tarihi eserlerin restorasyonunu gerçekleştirdiğini, Maarif Vakfı'nın bir üniversitesinin de Arnavutluk'ta olduğunu belirten Kalın, "Özellikle Arnavut gençlerin eğitimi hem lise hem üniversite düzeyinde eğitimini de daha güçlendirilmesi ve desteklenmesi için yürüttüğümüz faaliyetler var. Aynı şekilde bildiğiniz gibi burada yaşanan deprem hadisesinden sonra Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla burada 500’ün üzerinde konut inşa edildi. Bunlar tamamlanmak üzere ve ağustos ayında da sahiplerine teslim edilecek. Bu alandaki iş birliğimizi de artıracağız. Yine bu salgın döneminde özellikle sağlık alanındaki iş birliği bağlamında Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla burada çok kısa sürede bir hastane yapıldı biliyorsunuz, aşı tedarik etme imkanımız oldu. Bundan sonraki süreçte de sağlık da dahil olmak üzere, bütün bu alanlarda Arnavutluk’la iş birliğimizi derinleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İbrahim Kalın dan Arnavutluk taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Kalın'a temaslarında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sabri Demiri ile Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük katıldı.

Murat Kurum'dan Arnavutluk'taki sosyal konut projeleri ile ilgili açıklama!

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!


Geri Dön