29 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın önceki yönetim sırasında gerçekleştirilen bir arsa satışına ilişkin konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, yeni projesi için ilk adımı attı. KİPTAŞ'ın Anadolu Yakası’nda konumlanan yeni sosyal konut projesinin ismi, “Tuzla Meydan Evleri”nin olarak belirlendi. Projenin temeli bugün atıldı.

İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile beraber “KİPTAŞ Tuzla Meydan Evleri” projesinin temel atma törenine katılan isimlerden oldu. 

Ekrem İmamoğlu ndan KİPTAŞ ın Başakşehir deki arsa satışına ilişkin açıklama!

Ekrem İmamoğlu, törende açıklamalarda bulundu. “Tabii beni rahatsız eden şeyler de var” diyen Ekrem İmamoğlu, geçmiş yönetim sürecinde yapılan bir satışı değerlendirdi. Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

- Az önce Şadi Bey'in de ifade ettiği gibi, işte burayla ilgili yeşil alan kararı aldım. Hukuksuz kararlar, anlamsız kararlar ne kamuoyu vicdanında ne de hukukta karşılık bulur sevgili Başkan'ım. Yani bir örnek vermem gerekirse; bugün günlerden pazartesi.

- Pazartesi günü, KİPTAŞ yönetim kurulu kararı alıyor. Diyor ki; ‘Ben, Başakşehir’deki şu arsayı satın alacağım.' Bir gün sonra bu arsayı, ne hikmetse bir uyanık vatandaş alıyor 11 milyon dolara.

- Cuma günü de KİPTAŞ’a 47 milyon dolara satıyor. 36 milyon dolar arada fark. Pazartesi günü, ‘Burayı ben alacağım' diye yönetim kurul kararı var.

- Arada biri geliyor, satın alıyor burayı. Belgeleriyle, evraklarıyla cuma günü de KİPTAŞ gidiyor, bu uyanıktan burayı satın alıyor. Kim bu? Onların da kayıtları var. Kim bu yönetim kurul kararını alanlar? Onların da kayıtları var.

- Bunu alıyoruz KİPTAŞ olarak. Bir önceki yönetim. Proje yapıyoruz, 300-400 konut. KİPTAŞ’ın önünde maketi yapılıyor. KİPTAŞ’ın önünde. Şu anda girişte. ‘Kaldırmayın' dedim, ‘Bu sürekli burada duracak.' Böyle kocaman bir maket, 400 küsür konut.

- Biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra, ‘Yeşil alan yaptık' diye karar alınıyor İBB Meclisi'nde, umarım siz de ona el kaldırmamışsınızdır.

Ekrem İmamoğlu ndan KİPTAŞ ın Başakşehir deki arsa satışına ilişkin açıklama!

- Şimdi buna derler ki, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.' Bu olmaz, yapmayın. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bunu burada çok kıdemli, çok değerli, Tuzla halkı tarafından sevilen bir belediye başkanısınız.

- Bu tür davranışların önüne geçmemiz lazım. Bunun, ‘Bugün size, yarın bana’sı olmaz. Yapılan her yanlış, vatandaşa yapılan yanlıştır.

- Kamu zararı ne kadar? 400-500 milyon. Bir işte. Soruşturma süreci başlattık. Suç duyurusunda bulunduk. Ama İçişleri Bakanlığı geldi, dedi ki, ‘Sen buraları soruşturamazsın. Ver 50 dosyayı. Ben soruşturacağım. Dosyalar İçişleri Bakanlığı müfettişlerinde bakalım ne olacak? Merakla bekliyorum.

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın 130 milyon TL'ye aldığı arsaya ilişkin açıklama!

 


Geri Dön