26 / 04 / 2024

Ali Kurt'tan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin açıklama!

Ali Kurt'tan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin açıklama!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsasına ilişkin konuştu.



KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa alımına ilişkin konuştu.

Ali Kurt tan KİPTAŞ ın Başakşehir deki arsasına ilişkin açıklama!

"Bu taşınmazda yaşanan olayı cok kolay bulduk" diyen Ali Kurt, "Borç yükü için elimizdeki mülklere baktık. Bu arsa biz göreve geldikten sonra yeşil alana çevrildi. KİPTAŞ 300 milyon TL masrafla arsayı alıyor, projeyi yapıyor. Bu taşınmaz KİPTAŞ tarafndan İmar A.Ş.'ye devredilmiş ve kar payı olarak dağıtılmış.

Biz göreve geldiğimizde kasada 3 milyon TL para vardı. Aynı hafta 7 milyon TL'lik ödeme vardı. Proje yapsaydınız deniyor. Arsanın tapusu bizde ama tasarruf hakkı bizde değildi. 

Ekrem İmamoğlu'nun verdiği rakamlar ve sürece ilişkin açıklamaları doğrudur. O zamanki 4 günlük kar 36 milyon dolar. Ekrem İmamoğlu, dolar kuyla kesaplayarak da bir rakam belirtti. Bu arsa 3. şahış tarafından alındı daha sonra KİPTAŞ'a daha pahalıya satıldı.

Hukuki süreçler devam ediyor. Burası imar planı olan bir yer. Burası yeşil olacak bir alansa neden geçmişte değildi? Neden proje yapıldı?"

Ali Kurt tan KİPTAŞ ın Başakşehir deki arsasına ilişkin açıklama!

Ali Kurt, başka dosyalar da olduğunu vurgulayarak, "İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın da tespit ettiği birçok dosya var. Bir kısmı savcılığa gönderildi, bir kısmıyla da İçişleri bakanlığı ilgileniyor" diye konuştu.

Adem Atmaca açıkladı: Başakşehir'deki arsanın KİPTAŞ'a satış detayları belli oldu!

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön