19 / 04 / 2024

KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa tartışmalarında sular durulmuyor!

KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa tartışmalarında sular durulmuyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, KİPTAŞ'ın önceki yönetiminde gerçekleştirilen arsa satışına ilişkin açıklamalarının ardından arazinin satıldığı şirket belirlendi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir firmanın KİPTAŞ tarafından satın alınmasına karar verilen araziyi alarak 4 gün geçince milyonlarca TL farkla KİPTAŞ’a sattığını belirtmişti. 

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; o şirketin hangi şirket olduğu belirlendi. Ekrem İmamoğlu’nun, dün de açıklama yaptığı konuyla bağlantılı şirketin Atmaca Gayrimenkul olduğu ortaya çıktı. 

Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca'nın, İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile seçim sürecinde görüştüğü ve propaganda sürdürdüğü ileri sürüldü. Yıldırım ve Atmaca'nın buluştuğu basın açıklamasında Atmaca Şirketler Grubu tarafından imza atılan 'başarılar' değerlendirildi.

2015'in bitmesine az kala KİPTAŞ Yönetim Kurulu, Başakşehir Vaditepe projesini hayata geçirmeye karar veriyor. Bu kararın hemen ardından 7 Ocak 2016 tarihinde projenin inşa edileceği alanın yarısı Atmaca Gayrimenkul tarafından satın alınıyor. Atmaca Gayrimenkul tarafından, arazi için Nurol İnşaat'a 49 milyon 566 bin TL ödeniyor. O günün dolar kuruyla bu satış 16 milyon 467 milyon dolar bedelle yapılıyor. 

Atmaca Gayrimenkul tarafından arazi alınıyor. Bundan 4 gün sonra, 11 Ocak 2016 tarihinde Atmaca Gayrimenkul, araziyi İBB iştiraki KİPTAŞ'a satıyor. Satış 130 milyon 500 bin TL bedelle gerçekleştiriliyor, yani arazi 43 milyon 355 bin dolara satılıyor.

KİPTAŞ ın Başakşehir deki arsa tartışmalarında sular durulmuyor!

4 GÜNDE 27 MİLYON DOLAR KAR

Satışı yapılan arazi 4 günde, o zamanlarda 3 TL 1 kuruş olan dolar kuruyla çarpıldığında yaklaşık 27 milyon dolar, Türk Lirası'yla hesaplandığında 81 milyon TL değerleniyor.

Arazinin geri kalan alanı ise MFA Gayrimenkul'nin. İBB, arazi için MFA Gayrimenkul'e de 130 milyon 500 bin TL ödüyor. Arazinin yalnızca Atmaca Gayrimenkul'e ait olan kısmında İBB 81 milyon TL fazla ödeme yapıyor. 

KİPTAŞ ayrıca, Atmaca Gayrimenkul'den satın aldığı arazinin alımı ve projelendirmesi amacıyla da harcamalar gerçekleştiriliyor. KİPTAŞ tarafından yapılan bu harcama ise, İBB kayıtlarına göre 17 milyon 502 bin TL olarak belirtiliyor. 

Diğer harcamalarla beraber o dönem İBB'nin kasasından toplamda 325 milyon harcama yapıldı. 23 Haziran 2019 tarihinde yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçimleri sonrasında, yaklaşık 325 milyon TL harcama yapılan projenin konumlandığı alan, 2019'un sonunda İBB Meclisi'nin AK Partili üyelerince yapılan teklifle yeşil alan ilan edildi.

ATMACA GAYRİMENKUL: GÖRÜŞMEK İSTEMİYORUZ

Araziden 4 günde 81 milyon TL'lik kazancı olan Atmaca Gayrimenkul, bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaların bulunduğu Atmaca Grup'a ait.

Konuya ilişkin ulaşılan Atmaca Gayrimenkul yetkilileri, görüşme gerçekleştirmek istemediklerini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

Adem Atmaca kimdir? 


Geri Dön