18 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncü doz koronavirüs aşısını olduktan sonra gazetecilerle görüştü. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; salgının hala sürdüğüne dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, sırası gelen herkesi aşı olmaya çağırdı. İmamoğlu, daha sonra TBMM'deki bütçe görüşmelerinde ileri sürülen İBB ile ilgili iddiaları yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu ndan İstanbul daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bütçesini, Gazi Meclisimizde hep beraber izledik. Ne yazık ki hafta başından beri, TBMM’de, Türkiye'nin bütçesi konuşulacağına, İBB’nin bütçesi ve İBB’nin konuları konuşulur oldu. Bunlar tabii sadece bir konuşma değil, akıl dışı ithamlar, suçlamalar içerdi. Bu anlamda benim size bahsedeceğim birkaç başlık var. Birincisi, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçeyle ilgili konuşması esnasında, gerçekten hani akla sığmayan, edebe sığmayan, patavatsızca hem benim şahsıma dönük, ismimle beraber, İBB de dahil olmak üzere iktidar üyelerince, özellikle bir borçlanmayla suçlandı. ‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor. Borçlanıyoruz çünkü İBB yönetimi değişir değişmez, tek bir devlet bankasından, İller Bankası'ndan tek bir kuruş dahi kredi kullandırılmayan bir kurumuz. Tek bir lira, kuruş. Ne devlet bankaları ne kamu kurumları üzerinden, İller Bankası üzerinden bir borçlanma, bir kredi imkanı sağlanmamıştır.

Ekrem İmamoğlu ndan İstanbul daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

"İstanbul kaderine terk edilmişti, biz geldik toparladık"

Hani seçimde, ‘Kimin parasını, kime harcıyorsunuz’ diyorlardı ya; bu da şöyle bir soruyu gerektiriyor: ‘Kimin parasını, kimin kaynağını devletin bir başka kuruluşundan esirgiyorsunuz ya da kullandırtmıyorsunuz’ sorusunun sorulacağı bir yer burası. Zira bu akıl, kötü bir akıldır. Seçim iptal edildiği için ben bu siyasi akla bir terim kullanmıştım. Hakkımda dava açıldı başka bir yere götürülerek ama bu akıl aynı yanlışı yapmaya devam ediyor. Ve ne yazık ki bizi mağdur ediyor. İstanbul kaderine terk edilmişti. Biz geldik, toparladık. 10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir olduk. Durmadan yolumuza da devam ediyoruz ve İstanbul'da iş üretiyoruz.

Ekrem İmamoğlu ndan İstanbul daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

"İBB, kur farkından bir metro hattı kadar para kaybetti"

Bakın bütçeyle ilgili ben esas kalemi vereyim. Bütün bunları bir kenara koysunlar. İBB’nin bütçesini kasım ayında sundum. Üstünden 15 gün geçti ve sunduğumuz bütçeye, sadece 15 gün içindeki kur farkının getirdiği fark 5 milyarın üzerinde. 5,5 milyara doğru gidiyor. Yani bir metro hattı kadar İBB para kaybetti. Bunları konuşun. Bunlar konuşulacağına, ne yazık ki, 10 metro yapan İBB’ye, Ekrem İmamoğlu'na laf atmayı, Türkiye'nin bu bütçesinde başlarını öne eğip utanç duyacaklarına, İstanbul'a laf atmayı kendilerine vazife kıldılar. Ama onlar konuşsun; biz yapmaya, iş üretmeye devam edeceğiz."

İstanbul'da raylı sistem çalışmaları tam gaz!


Geri Dön