29 / 03 / 2024

İstanbul'da raylı sistem çalışmaları tam gaz!

İstanbul'da raylı sistem çalışmaları tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin aynı anda on metro inşaatını sürdürdüğüne dikkat çekti ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir genelindeki metro şantiyelerinde görevli olan amir ve şeflerle görüştü. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ümraniye Osmangazi Korusu içerisindeyer alan Çekmeköy-Sancaktep-Sultanbeyli metro idari şantiyesinde düzenlenen kahvaltı programında, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Pelin Alpkökin de yer aldı. 

İstanbul da raylı sistem çalışmaları tam gaz!

"KESİNLİKLE TARİHE GEÇİYORSUNUZ"

İBB’nin aynı anda on metro inşaatını sürdürdüğüne dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Az önce her biriniz kendinizi tanıtırken bu işin aslında ne kadar sağlam ellerde olduğunu da hissettim bir kez daha. Bir yönüyle de dünyada bu kadar aynı anda metro üretilen bir kentin sürecini yürüten insanlar olarak bence kesinlikle tarihe geçiyorsunuz. Keşke böyle olmasaydı ama İstanbul’un böyle bir sürece acil ihtiyacı var; kentleşmesi çok hızlı” diye konuştu.

İstanbul da raylı sistem çalışmaları tam gaz!

İmamoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemizin önemli sorunlarından birisi, bence hatta sorunların ana kaynağı kentleşme. Çünkü şehirlere yerleşiyoruz, taşınıyoruz, göç ediyoruz. Bu vesileyle bizi orada bekleyen problemlerle de bir anda boğuşmaya başlıyoruz. Bunun içinde ulaşım, adaptasyon, istihdam, güvenlik var. Çok yoğun bir kentleşmenin içerisindeyiz. Belli ki bu sorun uzun yıllar daha devam edecek. Bu şehirlerdeki sorunun da temel kaynağı bir yerden bir yere erişebilme. Yıllarca mahallesinden çıkmayan insanlar tanıdım ben. 12 yıldır siyaseten ev gezen birisiyim. Evinden çok az çıkan insanların varlığına şahit oldum. Dolayısıyla böyle bir sosyolojik tarafına baktığınızda ortaya koyduğunuz performansın ya da ürettiğiniz avantajların aslında toplumsal huzura ne kadar büyük etkisi olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Çünkü insanları bir şehirde özgürleştirmenin temelinde erişebilmek var. Yani bir yerden bir yere gidebilmek var. Dilediğinde onu yapabilme özgürlüğü var. Elbette bunun başka parametrelere de ihtiyacı var.”

İstanbul da raylı sistem çalışmaları tam gaz!

PELİN ALPKÖKİN: İSTANBUL GİBİ BİR ŞEHRİN ALTINDA TÜNEL AÇIYORUZ

İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Pelin Alpkökin, programda yaptığı konuşmasında “Hakikaten çok büyük bir iş yapıyorlar. Gece beton dökümünden, testlerden, sabah işe erken saatte gelmeye kadar. Hep bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyorlar. İstanbul gibi bir şehrin altında tünel açıyoruz, işletme yapıyoruz. Dolaysıyla buradaki arkadaşlarım çok büyük bir emekle, çabayla çalışıyorlar. Genelde açılışlar, kalabalık ve sizi yakından göremedikleri için ben sizden böyle bir davet rica ettim. Siz de hemen geldiniz. Çok teşekkür ediyorum tüm arkadaşlarım adına” ifadelerini kullandı. 

Program, Ekrem İmamoğlu ve mesai arkadaşlarının beraber fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. 

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!


Geri Dön