26 / 04 / 2024

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Ankara'nın, Türkiye'nin sadece siyasi başkenti değil, ulaşım koridorlarının da başkenti olduğunu söyledi. Son 20 yılda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Ankara'yı kara, demir ve havayolları alanında gerçek anlamda bir başkente dönüştürdüklerini vurgulayan Karaismailoğlu, 2003'ten bu yana Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 9 milyar 236 milyon TL'si yap-işlet-devret kapsamında olmak üzere yaklaşık 86.5 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti.

Ankara da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ankara genelindeki 466 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu, bin 184 kilometreye çıkarttıklarını kaydeden Karaismailoğlu, başkenti bölünmüş yollarla Bolu, Aksaray, Konya, Eskişehir, Kırşehir ve Çankırı’ya bağladıklarını söyledi. Karaismailoğlu, Ankara'nın komşu illerle olan ticaret hacminin artırılması adına bağlantı yolu sorunlarını çözdüklerini belirtti.

Peki Ankara'daki raylı sistem çalışmaalrında son durum ne? İşte Adil Karaismailoğlu'nun konuyla ilgili o açıklamaları...

 


Geri Dön