26 / 04 / 2024

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 



AKM-GAR-KIZILAY METROSU BU YIL TAMAMLANACAK

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Bakan Karaismailoğlu, Başkent Ankara'ya yönelik yatırım gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapımı devam eden AKM-Gar Kızılay Metrosu projesinin  Ankara  için son derece önemli olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, 3.3 km ve 3 istasyondan oluşacak hat tamamlandığında Tandoğan-Keçiören (M4) Metrosu ile entegre ederek Kızılay'a aktarmasız şekilde metro ulaşımının sağlanacağını kaydetti. Karaismailoğlu, proje genelinde yaklaşık yüzde 92 genel ilerleme sağladıklarını, bu yılın ikinci yarısında projeyi tamamlamayı planladıklarını vurguladı.

Ankara da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Bitmek üzere olan diğer mega projenin Ankara-Sivas YHT projesi olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, “Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı hızlı demiryolu koridorunun en önemli parçalarından. Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki demir yolu seyahat süresi, 12 saatten 2 saate düşecek. Ayrıca Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'mızla 1.5 milyon Kayserili vatandaşımızı da hızlı tren hattına dâhil etmiş olduk. Yük ve yolcu taşımacılığının yapılacağı 200 km/saat hıza uygun, çift hatli, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattının planlamasını da tamamladık. Şu ana kadar Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu projesinde toplam 725 km ray serimi bitirildi ve proje genelinde yüzde 95 fiziki ilerleme gerçekleşti. Çok yakın zamanda tüm çalışmaların sona ermesiyle Ankara-Sivas arasında hızlı tren işletmeciliğine geçilecek” diye konuştu.

"ANKARA-İZMİR ARASI 3.5 SAATE İNECEK"

Karaismailoğlu, bir diğer önemli demiryolu projesinin de 508 kilometrelik Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı olduğunu vurguladı. Projenin, Polatlı-Afyon, Afyon-Banaz, Banaz-Eşme, Eşme-Salihli, Salihli-Manisa ve Manisa-Menemen olmak üzere temelde altı hattan oluştuğunu dile getiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti: “Proje tamamlandığında, Ankara-İzmir arasındaki mesafe, 824 kilometreden, 624 kilometreye düşecek. Seyahat süresi de 14 saatten 3 saat 30 dakikaya inecek. Orta Anadolu'yu Ege ile bağlayacak bu proje ulusal demiryolu ağının entegrasyonuna da büyük katkı sunacak. Öte yandan 120 km uzunluğundaki Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projesini de yap işlet devret modeli ile hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Ankara-Sivas YHT hattı TBMM gündeminde!

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!


Geri Dön