27 / 04 / 2024

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmaların hız kesmeden devam ettiği hızlı tren hatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki hangi yüksek hızlı tren hattı ne zaman açılacak? İşte detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Abant'ta bir otelde gerçekleştirilen Demiryol-İş Sendikası İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 18 Mart 2022 tarihinde ülkenin tarihine bir not daha düşüldüğünü dile getirdi.

Yatırımlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada 84 milyonla bambaşka bir coşkuyla geleceğe armağan edilen yeni Türkiye'nin dev eserinin açılışına tanıklık ettiklerini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile Çanakkale-Malkara Otoyolu'nu milletin hizmetine açtıklarını söyledi. 

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Bakan Karaismailoğlu ulaşım yatırımları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2003'te 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hat uzunluğunun tamamını yenilediklerine değinerek, şunları dile getirdi:  "Hattı 13 bin 22 kilometreye çıkardık. Sinyalli demiryolu hat uzunluğunu yüzde 183 oranında artırdık. Elektrikli demir yolu hat uzunluğumuzu ise yüzde 188 oranında arttırdık. Konvansiyonel hat uzunluğumuzu 11 bin 590 kilometreye ulaştırdık." 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek hızlı tren hatlarıyla da ilgili açıklama yapan Bakan Adil Karaismailoğlu projelerdeki son durumu da anlattı. Peki hangi YHT hattı ne zaman açılacak? İşte detaylar...


Geri Dön